Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ηράκλειο: «Άδειαζαν« τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλη την Ελλάδα

Ηράκλειο: «Άδειαζαν« τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλη την Ελλάδα

Με έδρα το Ηράκλειο και με ένα δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, 13 άτομα εκ των οποίων 10 άντρες και 3 γυναίκες κατηγορούνται ότι κατάφεραν να εξαπατήσουν άτομα από ολόκληρη την χώρα «βάζοντας χέρι» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως εγκέφαλος του δικτύου φέρεται ένας 33χρονος ενώ περίπου συνομήλικοι είναι και οι άλλοι 12 που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, κατ’ αρχάς αφορά σε 11 υποθέσεις απάτης με υπολογιστή που είχαν διαπραχθεί σε βάρος πολιτών και εταιριών από όλη την Ελλάδα  τις οποίες διέπραξαν  από τον Απρίλιο του 2022 έως και τον Αύγουστο του 2023, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 118.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. οι 13 φερόμενοι ως μέλη του δικτύου στη συνέχεια μετέφεραν τα χρήματα σε λογαριασμούς τρίτων μέσω εμβασμάτων και έπειτα προέβαιναν σε διαδοχικές αναλήψεις από υποκαταστήματα τραπεζών στο Ηράκλειο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν είτε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε τρίτων ατόμων που είχαν προσεγγίσει χειραγωγώντας τα με την υπόσχεση οικονομικού ανταλλάγματος προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα από τις απάτες (money mule).

Επιπλέον, οι νόμιμοι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών είχαν εκχωρήσει τα τραπεζικά τους στοιχεία (συνδεδεμένες κάρτες, κωδικούς pin, κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικής τραπεζικής, κ.λ.π.) στους ανωτέρω κατηγορούμενους που είχαν την άμεση διαχείρισή των λογαριασμών τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

 

 

Πηγή: enikos

Δες επίσης

Μαρία Καρυστιανού: Δεν θα κατέβω στις ευρωεκλογές, σεβαστείτε το πένθος μας

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Μαρία Καρυστιανού τα σενάρια που την ήθελαν να είναι υποψήφια στις προσεχείς ευρωεκλογές, κάνοντας ...