Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Ιερώνυμος Λαρίσης για νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών: «Αν αύριο ζητήσει κάποιος να συνάψει γάμο με δέντρο, θα πούμε και σε αυτό ναι;»

Ιερώνυμος Λαρίσης για νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών: «Αν αύριο ζητήσει κάποιος να συνάψει γάμο με δέντρο, θα πούμε και σε αυτό ναι;»

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και ΤυρνάβουΙερώνυμος, τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας πως είναι κάτι που έχει οριοθετηθεί από την Εκκλησία και πως η αναγνώρισή του είναι «κερκόπορτα για να πάμε στην τεκνοθεσία».

Μιλώντας στο Action24, o Μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά για το επίμαχο ζήτημα:

«Η άποψή μου είναι αυτό που διδασκόμαστε από τους Αγίους Πατέρες μας. Ο γάμος έχει οριοθετηθεί και από το ρωμαϊκό δίκαιο. Γάμος εστί ένωσις ανδρός και γυναικός. Από αυτόν τον ορισμό η Εκκλησία δεν μπορεί να φύγει. Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τον γάμο ως μυστήριο ενώ το κράτος ως απλή σύμβαση. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση του γάμου δημιουργεί και την διαφορά στην οπτική. Για αυτό δεν αναγνωρίζουμε και τον πολιτικό γάμο στα ετερόφυλα ζευγάρια.

Υπάρχει η δυνατότητα του συμφώνου συμβίωσης σε κρατικό λειτουργό. Η διεκδίκηση του γάμου οφείλεται στο ότι ο χαρακτηρισμός μίας σχέσης ως γάμου συνεπάγεται την απόκτηση τέκνων. Είναι μία κερκόπορτα για να πάμε στην τεκνοθεσία.

Mάλιστα, για να ενισχύσει την θέση του, ο Μητροπολίτης τόνισε:

«Αν αύριο ζητήσει κάποιος να συνάψει γάμο με ένα δέντρο, με ένα βράχο, με το κατοικίδιό του, θα το πούμε και αυτό γάμο; Πού θα σταματήσουμε το ξεχείλισμα του όρου “γάμος”;

Εαν επιλέξω πχ. να είμαι Ολυμπιακός δεν μπορώ να διεκδικήσω από το κράτος να παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Κοινώς, αυτό που θα επιλέξει κάποιος, δεν μπορεί να υποχρεώσει το κράτος να του ρυθμίζει και την επιλογή».

onlarissa

Δες επίσης

Προγράμματα πρόληψης στα σχολεία από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πόσα μπορούν να μάθουν οι μαθητές στη μαγική «χώρα των μικροβίων»; Πάρα πολλά, γιατί παρακάπτοντας ...