Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρίνα Κοντοτόλη στα χωριά που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση

Η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρίνα Κοντοτόλη στα χωριά που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 τον Πλάτανο, το Ρίζωμα και το Αρδάνι Τρικάλων, κάνοντας αυτοψία στις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση της 26ης Αυγούστου.

Περιόδευσε  με γεωργούς και κτηνοτρόφους στις καλλιέργειες, στους στάβλους και στις αποθήκες που χτυπήθηκαν ανελέητα από το καταστροφικό μπουρίνι, κυρίως στο χωριό του Πλάτανου. Είδε με τα μάτια της καλλιέργειες από καπνά, βαμβάκι, αμπέλια, αμύγδαλα και πράσα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και τις στέγες ποιμνιοστασίων και σπιτιών να έχουν ξηλωθεί, ενώ αρκετοί δρόμοι είναι ακόμη πλημμυρισμένοι και γεμάτοι λάσπες.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και την αγωνία τους για την επαγγελματική τους βιωσιμότητα μετά και από αυτή την καταστροφή, ενώ αγωνίζονταν ήδη ενάντια στα συσσωρευμένα χρέη, στην τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και στις χαμηλές τιμές στο χωράφι.
Μετά τη συνάντηση,  η κα Μαρίνα Κοντοτόλη, δήλωσε:
«Είναι πράγματι συγκλονιστικό να βλέπεις το βιος σου κατεστραμμένο. Είναι στιγμές που νιώθεις τόσο μικρός κι ανήμπορος απέναντι στην καταστροφική μανία της φύσης. Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και δεν πρέπει να μην είμαστε απλοί θεατές. Όμως, ακριβώς εδώ, έρχεται η οργανωμένη πολιτεία, η οποία οφείλει να τείνει χείρα βοηθείας, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη κι επί της ουσίας. Καλώ, επομένως, την κυβέρνηση, τους αρμόδιους Υπουργούς και τον ΕΛΓΑ να σπεύσει άμεσα να εξαγγείλει ένα πακέτο μέτρων που θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου δίκαια, αμερόληπτα κι αντικειμενικά, ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους και τα επόμενα χρόνια, ζώντας με αξιοπρέπεια κι αυτοσεβασμό. Θα παρακολουθώ ανελλιπώς την εξέλιξη των πραγμάτων κι αν χρειαστεί, θα παρέμβω αρμοδίως για την αποκατάσταση της των πληγέντων συμπολιτών μας. Ήμουν και θα είμαι πάντα στο πλευρό τους».

 

 

Μαρίνα Κοντοτόλη

Βουλευτής Τρικάλων
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δες επίσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

ΣΥΝ.ΕΡΓ.ΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ...