Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Άρθρα / Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την τρομερή και πρωτοφανή καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στην Βόρεια Εύβοια.

Περιουσίες κάηκαν, θαυμασίου κάλλους δάση μεταβλήθηκαν σε «κρανίου τόπο». Οικογένειες διαλύθηκαν. Πολίτες έγιναν εσωτερικοί μετανάστες, αφού δεν είχαν που να μείνουν. Επαγγελματίες έσβησαν.

Δυστυχώς, η Βόρεια Εύβοια, είναι ένα χρόνο, παραμελημένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις ψευδείς και μεγαλόστομες υποσχέσεις.

Μετά την Βιβλική καταστροφή, οι πολίτες της περιοχής αυτής είναι σε απόγνωση και κατηγορούν ανοιχτά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν και πολλοί απ’ αυτούς είναι Γαλάζιοι και ψήφισαν την Ν.Δ. στις Εκλογές του 2019.

Μέχρι στιγμής οι καταστραφέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πήραν ούτε ένα Ευρώ αποζημίωση. Ο περίφημος ΕΛΓΑ, ως συνήθως, λειτούργησε ανασταλτικά και άργησε πολύ να καταγράψει τις ζημιές της κατεστραμμένης περιοχής.

Οι Μελισσοκόμοι και οι ρητινοπαραγωγοί είναι στην κυριολεξία σε απόγνωση και οι προσφορές σε λιπάσματα και ζωοτροφές έγιναν, κυρίως, από ιδιώτες.

Με ρυθμούς… καρβουνιάρη, τις δεκαετίες του 1950, κινούνται τα … περίφημα αντιπλημμυρικά έργα με τα κορμοδέματα, που έταζε ο καθύλην αρμόδιος υπουργός.

Την τραγική κατάσταση επιβεβαίωσε και ο Γαλάξιος Δήμαρχος Ιστιαίας, που είπε στα Μ.Μ.Ε. ότι «η κυβέρνηση είναι απούσα».

Η κοινωνία είναι σε απόγνωση και οι πολίτες κράζουν τον Μητσοτάκη και τα λένε «έξω από τα δόντια».

Ένας πολίτης στη Σύμη είπε στο Αλέξη Τσίπρα, όταν επισκέφτηκε πρόσφατα το νησί, ότι είναι Νεοδημοκράτης και τον παρακάλεσε να πει στον Πρωθυπουργό, ότι «εάν δεν αλλάξει πολιτική θα χάσει τις εκλογές».

Η κοινωνία πάει από το κακό στο χειρότερο σχεδόν σ’ όλους τους τομείς, και ο Μητσοτάκης είναι ξεκομμένος από τον Λαό.

Τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε ακριτικά νησιά, και έκανε πολύ καλά, αλλά την ώρα που με θράσος τόνιζε πως λύθηκε το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης, μια λέμβος με καμιά 25αρια παράτυπους μετανάστες τους αποβίβαζε στο Νότιο τμήμα της Ρόδου, όπου υπήρχαν λουόμενοι, με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Αυτό ήταν Σκωτσέζικο ντουζ για τον Πρωθυπουργό…!

Ας καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ταϊζει «σανό» τους πολίτες οι οποίοι έχουν και μνήμη και κρίση.

Έτσι πάμε από το «το κακό στο χειρότερο» αφού ο πληθωρισμός αγγίζει το 12% δηλ. ρεκόρ τριών δεκαετιών, ξεπερνώντας και τα επίπεδο του 1994.

Οι πρωτοφανείς και αδίστακτες αυξήσεις στην Ενέργεια στα Καύσιμα στα Τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης δεν φαίνεται να υποχωρούν και προβληματίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Ο θάνατος του Εμποράκου» είναι γεγονός, αφού κι επιχειρήσεις είναι σε κατάσταση πανικού.

Οι λογαριασμοί ανεβαίνουν στα ύψη, ενώ ο τζίρος πέφτει κάθετα, καθημερινά, στα … τάρταρα.

Η πραγματική οικονομία βυθίζεται και η κοινωνία τσακίζεται και επιστρέφει ο εφιάλτης του Δημοσίου Χρέους.

Σοκ και φόβος επικρατεί παντού.

Πάντως η ενέργεια της Υπουργού Παιδείας, Κεραμέως, να παρατείνει την λειτουργία των Βρεφονηπιακών σταθμών, για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και η σκέψη του Κώστα Καραμανλή, Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να περιορίσει την ταχύτητα των Αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις, στα 30χιλιόμετρα, για λύσει το συγκοινωνιακό, θυμίζει την ειρωνική φράση «Τα παιδία παίζει».

Οι 16 χάρτες του Υπουργείου Εξωτερικών, που ανατρέπουν τα αναθεωρητικά σχέδια του Ερντογάν, ήταν, ό,τι καλύτερο, για να μπει φρένο στον Τουρκικό επεκτατισμό.

Πρέπει, όμως; Να κλείσει το θέμα με τις Ένοπλες Δυνάμεις, που άνοιξε τελευταία με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία.

Όλοι επιβάλλεται να γνωρίζουν αυτό που γράφει ο Εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός (1798-1857) το «αν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει λευτεριά».

Στις σημερινές κρίσιμες στιγμές είναι απαραίτητο το πνεύμα της Ομόνοιας και της Ομοψυχίας.

Σωστή η άποψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι «ούτε μια ώρα κενού στην ανταλλαγή των τεθωρακισμένων».

Θα αφήσει, όμως, η Γερμανία με την Τουρκία να πάνε τα νέα Γερμανικά τεθωρακισμένα στα Νησια, όπου ήταν τοποθετημένα αυτά που θα φύγουν;

Ο χρόνος θα είναι αψευδής μάρτυρας.

Ας σταματήσουν, όμως, οι Σύμμαχοι να εξοπλίζουν τον… πειρατή της περιοχής, Ερντογάν κάνουν κακό σ’ όλους.

 

 

Δες επίσης

Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και Δήμος Πύλης: ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε συνεχώς στον ηλεκτρονικό τύπο διάφορα θέματα που έχουν να κάνουνε με ...