Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Η δραστηριότητα της βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ Κατερίνας Παπακώστα τον μήνα Μάρτιο

Η δραστηριότητα της βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ Κατερίνας Παπακώστα τον μήνα Μάρτιο

Φίλες και φίλοι,

Με ορίζοντα μία νέα εκλογική αναμέτρηση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτή τη φορά, η κυβέρνηση συνεχίζει το πολυδύναμο μεταρρυθμιστικό της έργο, καταφέρνοντας να αποσοβήσει τις λαϊκιστικές προκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που επιδιώκουν να πλήξουν την σταθερότητα και το αίσθημα ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας μας.
Με σαφή στοχοπροσήλωση στην υλοποίηση του άρτια σχεδιασμένου προγράμματος ανασυγκρότησης και αναβάθμισης , συνεχίζουμε να εξυγιαίνουμε την δημόσια διοίκηση και να προάγουμε το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους, με απόλυτο σεβασμό απέναντι στις ανάγκες των πολιτών. 
Το σχέδιο ανασυγκρότησης της πολύπαθης Θεσσαλίας μας, τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή, με τα πρώτα έργα αποκατάστασης των πληγεισών υποδομών να έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις μελέτες που αφορούν την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων να εξετάζονται ενδελεχώς ώστε να εξασφαλιστεί η ανταπόκρισή τους στις νέες προδιαγραφές ανθεκτικότητας και ασφάλειας. 
Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τους πλημμυροπαθείς, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών και οι αποζημιώσεις να ανταποκρίνονται στις πραγματικές, διασταυρωμένες ανάγκες που προέκυψαν από την καταστροφική πλημμύρα.
Οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία, την παιδεία, την εργασία, την δικαιοσύνη και την δημόσια διοίκηση, που προωθήθηκαν αυτό το διάστημα, διορθώνουν τις προηγούμενες αρρυθμίες, ενισχύοντας τα εισοδήματα των πολιτών, ενώ παράλληλα βελτιώνουν το επίπεδο των δημόσιων υπηρεσιών, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. 

Φίλες και φίλοι,

Όσο οι προκλήσεις της οικονομίας και της διεθνούς πολιτικής σκηνής συνεχίζονται, οφείλουμε να παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα, έχοντας σταθερά το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων της. Αποκρούοντας κάθε φωνή που επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό από τα σημαντικά, #συνεχίζουμε_μαζί στα καθημερινά και στα μεγάλα, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της χώρας μας και τη ζωή όλων μας.

1974 – 2024
50 χρόνια ζωής για την παράταξη των μεγάλων εθνικών αποφάσεων.
Κάνε δική σου την επετειακή κάρτα μέλους για τα 50 χρόνια ζωής της Νέας Δημοκρατίας εδώ!
07.03.2024 Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την Ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατάφερε, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του δικηγορικού κλάδου, τον οποίο υπηρετώ επί χρόνια, να συνθέσει ένα από τα πλέον αποτελεσματικά και εύστοχα νoμοθετήματα για τη Δικαιοσύνη.
Εμπλουτίζει την δικηγορική ύλη, δίνοντας πλέον στους δικηγόρους την δυνατότητα:
✅ να εγγράφουν και να εξαλείφουν συναινετικές προσημειώσεις υποθήκης
✅ να συντάσσουν ένορκες βεβαιώσεις
✅ να εγγράφουν και να τροποποιούν καταστατικά επαγγελματικών ενώσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων
✅ να εκδίδουν πράξεις κληρονομητηρίου και αποδοχής κληρονομιάς.
Έτσι, ενισχύει αποτελεσματικά τον δικηγορικό κλάδο, αποσυμφορεί τις δικαστικές αίθουσες και εξοικονομεί χρόνο και χρήμα στους πολίτες.
27.03.2024 Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
🇪🇺 Πορεία προς τις ευρωεκλογές, ως μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του Πρωθυπουργού, μαζί με άξιους συναδέλφους, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, που συμμετέχουν την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.
Ραδιοφωνική συνέντευξη στον έγκριτο δημοσιογράφο, Βαγγέλη Γκιάτα, στο Ράδιο Σταγών όπου συζητήσαμε εκτενώς το μέγεθος της προσπάθειας που επιχειρείται από το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα.
Άρθρο στα Παραπολιτικά με τίτλο: «Το όραμα του παρελθόντος, ευκαιρία για την ιστορία του μέλλοντος».
Διαβάστε το εδώ.
Τα ζητήματα που αναφέρονται στο υπόμνημα των αγροτών, τέθηκαν  υπ’όψιν όλων, κατά τη σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, παρουσία των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, και των Υφυπουργών Οικονομικών, κ. Αθανάσιου Πετραλιά, Υποδομών κ. Νικόλαου Ταχιάου και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Το 15ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, συμπίπτει με μία χρονιά ορόσημο για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της.
Σ’αυτή την ιστορική διοργάνωση, και με ορόσημο τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, η συμβολή όλων των μελών της παράταξης είναι επιβεβλημένη, για να αναδειχθεί η ιδεολογική και αξιακή ταυτότητα, που έθεσε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρώτη στη συνείδηση των πολιτών, δίνοντάς της εντολή να δημιουργήσει μία Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο ασφαλή, με κοινωνικό πρόσωπο και πάντα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Ευχαριστώ θερμά, για ακόμα μία φορά τον Πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, αναθέτοντάς μου το τιμητικό καθήκον να συμμετέχω ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, στο ιστορικό αυτό συνέδριο για την παράταξή μας.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Επίσημη ανάληψη καθηκόντων στη Γραμματεία Προγράμματος, όπου είχα την τιμή και χαρά να συναντηθώ με τον εκλεκτό συνάδελφο και απερχόμενο Γραμματέα Προγράμματος, Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και να συζητήσουμε για τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου προγράμματος, οι οποίες θα πρέπει να τεθούν το επόμενο διάστημα, για να συμπληρώσουν το πολυσχιδές έργο που παρέδωσε, το οποίο μάλιστα, οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης, έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό πάνω από το 50%.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Εναρκτήρια Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Συνεδρίου στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει του Προσυνεδρίου της 11ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του π. Προέδρου της ΝΔ, βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τ. Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη, της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Μαρίας Συρεγγέλα, του Γενικού Διευθυντή Γιάννη Σμυρλή, του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη και όλων των μελών.
Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στην πόλη των Τρικάλων τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και σύμβουλο του πρωθυπουργού για θέματα υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, κάναμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό σκηνικό, καθώς και για τη σημασία ενίσχυσης της εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, #EPP, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οριστικοποιήθηκαν τα έργα αποκατάστασης που εντάσσονται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Επίσημη ενημέρωση των Δημάρχων, από τον Υφυπουργό, κ. Ταχιάο, στον νομό μας.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Μία ιστορική στιγμή για την παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η μαζική συνάντηση στο #Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο της παράταξης.
50 χρόνια από την ίδρυση της πιο φιλελεύθερης και προοδευτικής παράταξης, η Νέα Δημοκρατία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης και αποφασιστικότητας να συνεχίσει την πορεία της προς την ανάπτυξη, την πρόοδο και την σταθερότητα, τιμώντας με σεβασμό το όραμα του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή, για μία Ελλάδα ισότιμη και δυνατή μέσα στο ευρωπαϊκό στερέωμα.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση  με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George James Tsunis, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη των Τρικάλων, για να συναντηθεί με τις τοπικές αρχές και να γνωρίσει από κοντά τον νομό μας.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Συνεχίζεται έως την 4η Σεπτεμβρίου 2024 η αναστολή της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, καθώς και των προθεσμιών άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών και νομικών προσώπων, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή.
Βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο έχουμε οραματιστεί και το οποίο αξίζουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.
2 δις ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε πληττόμενες περιοχές, εντάσσονται στον σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ.
Μέχρι τις 15 Απριλίου 2024, η υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών για μεταβολές περιουσιακής κατάστασης, για την πρώτη αρωγή πλημμυροπαθών του Σεπτεμβρίου του 2023.
Nέα αύξηση κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από 1η Απριλίου
Φόρος τιμής στους πεσόντες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.
Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στην γενέτειρά του, τον σπουδαίο τρικαλινό λαϊκό ερμηνευτή, Γιώργο Μαργαρίτη, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πρόσφατη πρόσκλησή μου βρέθηκε στα Τρίκαλα για να τον ξεναγήσουμε στην πόλη που ξέρει να τιμά τους καλλιτέχνες της.
Βραδιά γένους θηκυκού, με πρωτοβουλία της εκλεκτής πρώην Βουλευτή και υποψήφιας Ευρωβουλευτή, Νόνης Δούνια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Με την ύψιστη τιμή να εκπροσωπήσω τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, παρευρέθηκα στα Ιωάννινα για τον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.
Το δυναμικό “παρών” του κόσμου στο Μοσχάτο, το Σάββατο 30 Μαρτίου, επιβεβαίωσε τόσο την πρόθεση στήριξης της κυβέρνησης στο έργο, αλλά και στις ευρωκάλπες του Ιουνίου, όσο και την πλήρη απαξίωση στις φωνές του λαϊκισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης που χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο ή πρόταση, αναλώνονται σε μία διαρκή προσπάθεια ανατροπής της δίκαια και νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Μία μοναδική συναυλία κλασικής μουσικής, υπό τους ήχους του Beethoven και του Brahms και τις υπέροχες εκτελέσεις της Ελεάννας Στράτου και της Ελεονώρας Αποστολίδη στο βιολί και το πιάνο αντίστοιχα, στο εκπαιδευτήριο “Ελληνογερμανική Αγωγή”.

Δες επίσης

Εκπαιδευτικό ταξίδι του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων από 21 έως 25 Μαρτίου 2024 πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ...