Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Γλυκό κατάλληλο για δίαιτα! Τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Γλυκό κατάλληλο για δίαιτα! Τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Υλικά 

Βάση για τάρτα

  • 220 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.γ. κακάο

Για τη γέμιση της τάρτας

  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο
  • 100 γρ. γάλα καρύδας (πηχτό γάλα κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα)
  • 150 γρ. μέλι
  • 120 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Για τη βάση τάρτας

Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.

Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.

Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Για τη νηστίσιμη κρέμα

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας  και το μέλι.

Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά.

Αποσύρουμε.

Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια.

Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση για τάρτα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.

[adrotate banner=”29″]

Παγώνουμε τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.

argiro.gr

Δες επίσης

Μοσχάρι Κοκκινιστό: Η Παραδοσιακή Απόλαυση με Τηγανητές Πατάτες

Υλικα 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο ...