Τρίτη, 29 Απριλίου 2025
trikaladay.gr / Ελλάδα / Γιώργος Φλωρίδης: Έθεσε σε διαθεσιμότητα και πέμπτο ιατροδικαστή

Γιώργος Φλωρίδης: Έθεσε σε διαθεσιμότητα και πέμπτο ιατροδικαστή

Τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος Θεόδωρο Νούσια έθεσε σε αναστολή καθηκόντων ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Είναι ο πέμπτος ιατροδικαστής που τις τελευταίες ημέρες τίθεται σε αναστολή με απόφαση του κ. Φλωρίδη.

Ο κ. Νούσιας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στο πλαίσιο δίκης με κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία -οπλοχρησία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία προκειμένου ο ιατροδικαστής να ελεγχθεί για τέλεση αξιόποινης πράξης σε σχέση με την κατάθεσή του. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε τελικώς σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Δες επίσης

Ηράκλειο: Ρηγματώσεις 150 μέτρων «άνοιξαν» τη γη στις Βούτες, ζημιές σε τουλάχιστον 15 σπίτια – «Όσο περνάει η ώρα μεγαλώνουν»

Ανάστατο είναι ένα ολόκληρο χωριό του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα η περιοχή Βούτες τα τελευταία 24ωρα, ...