Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Γεωργιάδης: Αν δεχθεί επίθεση βουλευτής της ΝΔ σε εκκλησία θα υποβάλλω μήνυση κατά του Βελόπουλου

Γεωργιάδης: Αν δεχθεί επίθεση βουλευτής της ΝΔ σε εκκλησία θα υποβάλλω μήνυση κατά του Βελόπουλου

Μήνυση στον Κυριάκο Βελόπουλο προτίθεται να καταθέσει ο Άδωνις Γεωγιάδης σε περίπτωση που ο ίδιος ή κάποιος άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεχθεί επίθεση σε εκκλησία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Αφορμή στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν μπορείς να ψηφίζεις έναν αντιχριστιανικό νόμο και να πηγαίνεις στον Οίκο του Θεού».

«Η χθεσινή συμπεριφορά του κ. Βελόπουλου και τα όσα είπε είναι σφόδρα αντιχριστιανικά και αποδεικνύει πόσο υποκριτής είναι» και πρόσθεσε: «Έχει κάποια εκκλησιαστική ιδιότητα; Έχει κάποια δικαιοδοσία να κρίνει ποιοι θα μπαίνουν στους ναούς; Αν ήταν πράγματι χριστιανός θα γνώριζε ότι οι ιεροί ναοί είναι καταφύγιο και δεν απαγορεύεται η είσοδος σε κανέναν. Αυτή είναι η παράδοση της Εκκλησίας μας, την οποία ο κ. Βελόπουλος αγνοεί».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε μάλιστα ότι οι δηλώσεις του Κ. Βελόπουλου «προτρέπουν τους οπαδούς του να κάνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας κατά βουλευτών της ΝΔ. Είναι μεγάλη αμαρτία. Για να κερδίσει ένα ποσοστό παραπάνω εργαλειοποιεί τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ούτε με την Ορθοδοξία έχει σχέση και προτρέπει σε επεισόδια. Πολιτικά και ποινικά θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι εάν σε οποιονδήποτε βουλευτή υπάρξει επίθεση, προσωπικά ο ίδιος θα υποβάλλει μήνυση στον Βελόπουλου γιατί προέτρεψε σε βία.

ieidiseis

Δες επίσης

Κύμα καταγγελιών για τις αυθαιρεσίες στις παραλίες – Οι περιοχές που είναι «πρωταθλήτριες» στις παραβάσεις

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες πολιτών, μέσω της νέας εφαρμογής MyCoast, για παράνομη κατάληψη αιγιαλού και ...