Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Φυλάκιση σε 26χρονο Λαρισαίο για απόπειρα βιασμού 14χρονης – Ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο: Πως έγινε το περιστατικό

Φυλάκιση σε 26χρονο Λαρισαίο για απόπειρα βιασμού 14χρονης – Ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο: Πως έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 5 Οκτωβρίου 2023 στο πάρκο Χατζηχαλάρ Λάρισας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια 14χρονη, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, δέχθηκε επίθεση από τον 25χρονο τότε δράστη που ήταν μεθυσμένος και αποπειράθηκε να την βιάσει. Η ανήλικη άρχισε να φωνάζει κι ευτυχώς προσέτρεξε σε βοήθεια ένα ζευγάρι, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη στις 03.40 τα ξημερώματα.

Όπως ακούστηκε στην ακροαματική διαδικασία ο νεαρός είναι παιδί από προβληματική οικογένεια, μεγάλωσε χωρίς πατέρα, που δεν γνώρισε ποτέ και η μητέρα του ήταν πάντα αδιάφορη για τα παιδιά της. Έχει έναν ετεροθαλή αδελφό (από την ίδια μάνα αλλά από διαφορετικό πατέρα) με νοητική υστέρηση και είναι ο ίδιος δικαστικός συμπαραστάτης του και είναι ο άνδρας της οικογένειας που φροντίζει όλη την οικογένεια, από μικρή ηλικία.

Το Δικαστήριο ήταν από διακοπή και η παθούσα ανήλικη κατέθεσε πως έγινε το περιστατικό σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Η πρόταση της εισαγγελέα έδρας ήταν να καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 ετών και τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι να γίνει το εφετείο, στο οποίο θα προσφύγει.

Ο νεαρός όταν άκουσε ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή ξέσπασε σε κλάματα και διαβεβαίωνε το δικαστήριο ότι πήρε το μάθημά του, ενώ ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε ότι είναι κλασικό παράδειγμα του ανθρώπου που καταλαβαίνει τι κάνει εκ των υστέρων και θα μπορούσε να καταστρέψει ένα μικρό κορίτσι για το υπόλοιπο της ζωής του. Ωστόσο του είπε ότι έχει δικαίωμα να προσφύγει σε ανώτερο Δικαστήριο, που θα αποφασίσει αν θα αφεθεί ελεύθερος, όπως ζήτησε η συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας.

Πηγή: magnesianews.gr

Δες επίσης

Βόλος: Δωρεά οργάνων 60χρονου άντρα που πέθανε μετά από πτώση στο σπίτι του

Οι συγγενείς του 60χρονου άναψαν πράσινο φως για τη δωρεά οργάνων του δικού τους ανθρώπου. Ο Βόλος παρακολουθεί με ...