Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Εξωσχολικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει το παιδί σας φέτος

Εξωσχολικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει το παιδί σας φέτος

Κάθε μανούλα θέλει το καλύτερο για το παιδί της, έτσι λοιπόν και εσείς θέλετε τη σχολική χρονιά το παιδί σας να περνάει εποικοδομητικά τον ελεύθερο του χρόνο κάνοντας κάποια εξωσχολική δραστηριότητα. Αν αναρωτιέστε ποια εξωσχολική δραστηριότητα μπορείτε να επιλέξετε φέτος η απάντηση βρίσκεται εδώ. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με μερικές προτάσεις για το πως να περάσει το παιδί σας δημιουργικά τον χρόνο του το χειμώνα.

  • Μαθήματα ξένων γλωσσών

Μια εξωσχολική δραστηριότητα που θα κρατήσει το παιδί σας απασχολημένο και θα του δώσει την ευκαιρία να αποκτήσει πολλές γνώσεις που θα του χρησιμεύσουν  στο μέλλον είναι τα μαθήματα ξένων γλωσσών. Μπορείτε αν το παιδί σας πηγαίνει στο δημοτικό να επιλέξετε μια γλώσσα με μικρή δυσκολία όπως αγγλικά ή αν είναι μεγαλύτερο να το εγγράψετε σε μαθήματα ξένων γλωσσών με μεγαλύτερη κλίμακα δυσκολίας όπως ρωσικάhttps://www.siountri.gr/language/mathimata-rosikon/, γαλλικάhttps://www.siountri.gr/language/mathimata-gallikon/, ισπανικά κτλ. Η γνώση μιας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών είναι ένα προνόμιο για το παιδί σας καθώς στο επαγγελματικό του ταξίδι θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό του και θα το κάνουν να έχει προβάδισμα σε σχέση τους συνυποψηφίους του.

  • Ομαδικά-Ατομικά αθλήματα

Ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ εκτός από το ότι θα βοηθήσουν το παιδί σας να χτίσει ένα γερό σώμα και να γυμναστεί θα το βοηθήσουν στο να κοινωνικοποιηθεί, να κάνει νέους φίλους και να αποκτήσει συλλογικό πνεύμα. Το παιδί σας θα μπορέσει να αποκτήσει αξίες όπως η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός αλλά και η ομαδικότητα.

Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και ατομικά αθλήματα όπως η ξιφασκία, το πατινάζ, το γκολφ, η ποδηλασία τα οποία είναι εξίσου διασκεδαστικά και το παιδί σας θα τα λατρέψει.

  • Ζωγραφική

Αν στο παιδί σας αρέσει να ασχολείται με την τέχνη θα ήταν μια υπέροχη ιδέα να το εγγράψετε σε μαθήματα ζωγραφικής. Εκεί θα μπορέσει να εξελίξει τις ικανότητες του και να μάθει τεχνικές και τρόπους ζωγραφικής οι οποίες θα το βοηθήσουν να ζωγραφίσει με ακόμα μεγαλύτερη δεξιοτεχνία.

  • Σκάκι

Αν αναζητάτε μια δραστηριότητα που απαιτεί το παιδί σας να εξελίξει τη κριτική του σκέψη, να βελτιώσει τη συγκέντρωση και γενικότερα να καλλιεργηθεί ψυχικά το σκάκι είναι η ιδανική εξωσχολική δραστηριότητα. Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί στρατηγική, τακτική και καλή μνήμη για αυτό λοιπόν εγγράφοντας το παιδί σας σε μαθήματα για σκάκι θα μπορέσετε να του δώσετε την ευκαιρία να εξασκήσει και να βελτιώσει όλα αυτά τα προσόντα του.

  • Ρομποτική

Η ρομποτική πρόκειται για μια ενασχόληση που πραγματικά θα εκπλήξει όχι μόνο το μικρό σας αλλά και εσάς τους ίδιους. Το μικρό σας στα μαθήματα ρομποτικής θα μάθει να δημιουργεί τις δικές του μηχανές και θα δει την τεχνική που κάνει τα εξαρτήματα να λειτουργούν. Όλοι οι γονείς θέλουμε μια δραστηριότητα που διευρύνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών μας. Γιατί λοιπόν να μην το εγγράψετε σε μαθήματα ρομποτικής;

 

Δες επίσης

«Σκέψου ολικά, δράσε τοπικά»: Η Γεω-Ηθική

Blog “ΙΔΕΟπολις” Ηλία Γιαννακόπουλου Φ ι λ ο λ ό γ ο υ «Σκέψου ολικά, ...