Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Έτσι θα καθαρίσετε τους λεκέδες που σχηματίζονται στα φλιτζάνια

Έτσι θα καθαρίσετε τους λεκέδες που σχηματίζονται στα φλιτζάνια

Στην αρχαία Ρώμη το αλάτι είχε ανταλλακτική αξία γι’ αυτό και το όνομά του sale (αλάτι) προήλθε από το λατινικό salarium, δηλαδή πληρωμή. Από τότε μέχρι σήμερα, η αξία του δεν αμφισβητήθηκε από κανένα πολιτισμό και παρότι στη διατροφή μας πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο – όπως όλα τα ωραία πράγματα – η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στο να νοστιμίζει το φαγητό αλλά δίνει λύσεις και στα μεγάλα ζητήματα της κουζίνας, όπως είναι οι επίμονοι λεκέδες.

Συγκεκριμένα, το αλάτι σάς βοηθάει να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τσάι που σχηματίζονται στον πάτο των φλιτζανιών. Όσο και να μουλιάζετε τα φλιτζάνια, όσο ισχυρό απορρυπαντικό και να χρησιμοποιείτε (μαζί με ξίδι), το τσάι ποτίζει στην πορσελάνη και το «μαύρο» περίγραμμα το οποίο αφήνει δείχνει τόσο αντιαισθητικό που σύντομα σας αναγκάζει να μετατρέψετε την αγαπημένη σας κούπα σε… μολυβοθήκη.

Τοποθετήστε ένα μαλακό πανάκι μια μικρή ποσότητα αλατιού, βρέξτε το ελάχιστα (ίσα ίσα να έχει υγρασία) και τρίψτε απαλά με το πανί τον λεκέ. Σε λίγα λεπτά, θα μπορείτε να απολαύσετε το τσάι σας στο ολοκαίνουργιο φλιτζάνι σας. Καλή επιτυχία!

spirossoulis.com

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (1-7/7/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Δαμιανού των εν Ρώμη γιορτάζουν: Αργύρης-Αργυρούλα, Δαμιανός (ενώ άλλοι ...