Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ένας Μητροπάνος τραγουδά στον Αλέξη Τσίπρα (video)

Ένας Μητροπάνος τραγουδά στον Αλέξη Τσίπρα (video)

Γνωστός ερμηνευτής αφιέρωσε ένα παραδοσιακό τραγούδι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΗΛαζαρίνα, που διοικητικά ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά το Κιλελέρ. Εκεί, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Βαϊόπουλος, ξενάγησε τον κ. Τσίπρα στις σχετικές εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια, παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής, ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», συζητώντας μαζί με τους πολίτες για αυτό και την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο οικονομικό πεδίο της χώρας με την πανδημία.

«Περάσαμε μια πολύ μεγάλη και δύσκολη μπόρα όλοι μας. Πιστεύω ότι είναι ευτυχές το γεγονός ότι την περάσαμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Αυτή είναι μια επιτυχία της χώρας και μια επιτυχία που οφείλεται και στο ότι όλοι μας, οι πολίτες, ο καθένας ξεχωριστά, τήρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό, δύσκολα περιοριστικά μέτρα».

Με αυτά τα λόγια ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, για να εξηγήσει: «Το μεγάλο δυστύχημα είναι ότι κάποτε βγήκαμε από τα σπίτια μας. Και αντιμετωπίζουμε την επόμενη μέρα. Και όπως οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης παλαιότερα, έτσι και τώρα, δεν θα είναι συμμετρικές για όλους. Η πανδημία ήταν συμμετρική. Αφορούσε όλους, πλούσιους και φτωχούς, βορρά και νότο, σε όλη την Ευρώπη. Οι επιπτώσεις όμως της οικονομικής κρίσης από το σταμάτημα των δραστηριοτήτων της οικονομίας για δύο και πλέον μήνες, δυστυχώς δεν θα είναι συμμετρικές αυτές οι επιπτώσεις. Κάποιοι θα ξεφύγουν πιο γρήγορα από την κρίση, κάποιοι άλλοι θα ξεφύγουμε πιο αργά από την κρίση. Η Ελλάδα, δυστυχώς, θα είναι μία από τις χώρες που θα ξεφύγει πιο αργά από την κρίση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αργότερα βρέθηκε σε ταβέρνα του χωριού Καππά, ένα από τα οκτώ χωριά του δήμου Μουζακίου στον νομό Καρδίτσας. Εκεί, ο Χρυσόστομος Μητροπάνος -κατάγεται από την Καππά, χωριό καταγωγής και του ξαδέρφου του, αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου ερμηνευτής παραδοσιακών τραγουδιών, αφιέρωσε ένα παραδοσιακό τραγούδι στον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, ο ίδιος δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα πέντε cd του, με δημοτικά τραγούδια. Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν οι Σπύρος Λάππας βουλευτής Καρδίτσας, Χρυσούλα Κατσαβρία Σιωροπούλου πρώην βουλευτής Καρδίτσας, Σάκης Παπαδόπουλος βουλευτής Τρικάλων, Παναγιώτα Δριτσέλη και Xρήστος Σιμορέλης -πρώην βουλευτές Τρικάλων- Σταύρος Αραχωβίτης πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Oλυμπία Τελιγιορίδου βουλευτής και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Αγόρης πολιτευτής ΣΥPIZA Καρδίτσας, Γιώργος Βαϊόπουλος πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας και Βιβή Ντούρβα, επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Μουζάκι.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα και το τραγούδι που ακούστηκε για εκείνον.

s.jpg
img-9619.jpg
img-9635.jpg
  • ΕΘΝΟΣ

 

https://www.facebook.com/ntourva/videos/10213722036205501/?t=4

Δες επίσης

Μουσικό Σχολείο Τρικάλων: Τραγούδι για τον Περιοδικό Πίνακα

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρο Έρευνας Μουσείου Τσιτσάνη, στο πλαίσιο των ...