Εκρός Ν.Δ οπρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Τρικάλων Μιχ. Ταμήλος γιατις δηλώσεις του για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών .

Ο κ. Ταμήλος μιλώντας στην πρωινή εκομπή του Ράδιο “ζυγος” και με αφορμή την ένταση που υπήρξε στην διάρκεια της παρέλασης στα Τρίκαλα από τους γονείς των τριών κοριτσιών που σκοτώθηκαν από το Καστράκι, ανέφερε τα εξής απαράδεκτα  “Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά. Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;”.

Οι παραπάνω δηλώσεις του προκάλεσαν την διαγραφή του από τη Ν.Δ με απόφαση της γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία αναφέρει τα εξής: στη Διαγράφεται από μέλος της Ν.Δ ο Μιχαήλ Ταμήλος. Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας».