Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Ειδικό πρόγραμμα για την κάλυψη απώλειας εισοδήματος σε επιχειρήσεις πλημμυροπαθών περιοχών από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα

Ειδικό πρόγραμμα για την κάλυψη απώλειας εισοδήματος σε επιχειρήσεις πλημμυροπαθών περιοχών από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα

Με πολυμελή αντιπροσωπεία της Κίνησης Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο της συνεργασίας  τους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη θεομηνία DANIEL.

Ο Τρικαλινός Υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Κίνησης για σημαντικές πρωτοβουλίες που δρομολογήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι οποίες στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων των πλημμυροπαθών περιοχών αλλά και στην αντιμετώπιση διαδικαστικών ζητημάτων που δυσχέραιναν την πορεία των αποζημιώσεων.

Η πρώτη αφορά την υλοποίηση ειδικού προγράμματος κάλυψης απώλειας εισοδήματος σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα που θα «τρέξει» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αφορά όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας και οι οποίες κατέγραψαν απώλεια τζίρου λόγω της θεομηνίας.

Η δεύτερη προβλέπει την αντιμετώπιση διαδικαστικών προβλημάτων που εμποδίζουν τις αποζημιώσεις επιχειρήσεων (άδειες λειτουργίας λόγω χρήσεων γης κ.α.) μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, που θα καλύπτει τις εν λόγω επιχειρήσεων μέχρι το 2025.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τα μέλη της Κίνησης για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας. Συζήτησε μαζί τους για τις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρκαδόνας και την ΕΤΒΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο το οποίο θα δώσει μία ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Τρικαλινός Υπουργός και οι εκπρόσωποι της Κίνησης Ανασυγκρότησης, αφού συζήτησαν αναλυτικά τα παραπάνω, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή και ουσιαστική συνεργασία τους για την επίλυση των ζητημάτων μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής.

Δες επίσης

ΔΕΗ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Επενδύσεις 9 δισεκατ. ευρώ για την πράσινη μετάβαση

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ πρώτη φορά το 1973, ...