Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Έφοδος Βέλγων αστυνομικών στη Λάρισα για την υπόθεση Καϊλή – Έκαναν… φύλο και φτερό εταιρεία

Έφοδος Βέλγων αστυνομικών στη Λάρισα για την υπόθεση Καϊλή – Έκαναν… φύλο και φτερό εταιρεία

Στη Λάρισα βρέθηκαν χθες αιφνιδιαστικά Βέλγοι αστυνομικοί, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες και στη Ελλάδα στο πλαίσιο της υπόθεσης διαπλοκής και διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, (έγινε γνωστό ως «σκάνδαλο Qatargate») στο οποίο φέρεται ως εμπλεκόμενη η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – Βέλγοι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί, πλαισιωμένοι από συναδέλφους τους Έλληνες της Οικονομικής Αστυνομίας συνοδεία δικαστικού λειτουργού επισκέφθηκαν χθες εταιρεία διενεργώντας έλεγχο όπως και σε άλλες επιχειρήσεις της χώρας προκειμένου να διακριβωθεί η ύπαρξη ή όχι παραστατικών στοιχείων που, για εμπορικούς λόγους ενδεχομένως να συνδέονται με την ελεγχόμενη ευρωβουλευτή ή με άλλα πρόσωπα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, στο ίδιο πλαίσιο ευρωπαϊκής εντολής έρευνας από τις βελγικές δικαστικές αρχές, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας πλαισιωμένοι από Βέλγο εισαγγελέα διενήργησαν έρευνες στο σπίτι της κ. Καϊλή, όπως και της αδελφής της, σε περιοχές της Αθήνας. Με τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο σε δήλωσή του να αναφέρει πως «διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ. Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!!!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρίσει κατά τη γέννησή της οι μέλλοντες νονοί!

Κατά τα λοιπά, η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνά τους, καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο!

Τέλος δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στην Αθήνα», καταλήγει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Δες επίσης

Στην Μουζάκι αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ανακοινώσει το πρόγραμμα αποκαταστάσεων για τη Θεσσαλία

Το Μουζάκι επιλέχθηκε, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των ...