Για τα Ζυμαρικά
- 250 γρ. Ζυμαρικά ταλιατέλες
- 2 λίτρα βραστό νερό
- Αλάτι
Για το κοτόπουλο
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο( 300 γρ.)
- Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. βούτυρο (20 γρ.)
- 250 γρ. Κρέμα γάλακτος light ( 1 κούπα)
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κουτάλες βραστό νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
- Τυρί πεκορίνο
Για το σερβίρισμα
- Τυρί πεκορίνο
- Μαιντανό
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση τρυπάμε με μια πιρούνι και ρίχνουμε μείγμαμπαχαρικών για κοτόπουλο πολύ καλά και από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα 30 εκ. τηγανι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βραστό νερό, το αλάτι και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις ταλιατέλες βράζοντας τις 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το πελτε ,το αλάτι το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε 2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς. - Ρίχνουμε τις ταλιατέλες , τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε πολύ καλά μα δέσουν όλα μαζί.
- Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια το βάζουμε πάνω από τις ταλιατέλες ,αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!