Σάββατο, 21 Ιουνίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολο Κρεμώδες Κοτόπουλο με Ταλιατέλες στο τηγάνι!

Εύκολο Κρεμώδες Κοτόπουλο με Ταλιατέλες στο τηγάνι!

Για τα Ζυμαρικά
  • 250 γρ. Ζυμαρικά ταλιατέλες
  • 2 λίτρα βραστό νερό
  • Αλάτι
Για το κοτόπουλο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο( 300 γρ.)
  • Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.σ. βούτυρο (20 γρ.)
  • 250 γρ. Κρέμα γάλακτος light ( 1 κούπα)
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουτάλες βραστό νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
  • Τυρί πεκορίνο
Για το σερβίρισμα
  • Τυρί πεκορίνο
  • Μαιντανό
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση τρυπάμε με μια πιρούνι και ρίχνουμε μείγμαμπαχαρικών για κοτόπουλο πολύ καλά και από τις 2 πλευρές.
  2. Σε ένα 30 εκ. τηγανι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  3. Αποσύρουμε και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βραστό νερό, το αλάτι και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις ταλιατέλες βράζοντας τις 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
    Ρίχνουμε το σκόρδο, το πελτε ,το αλάτι το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε 2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες , τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε πολύ καλά μα δέσουν όλα μαζί.
  7. Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια το βάζουμε πάνω από τις ταλιατέλες ,αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!

 

Δες επίσης

Ευκολη Πίτσα σε 5 λεπτά Χωρίς Μαγιά και Αναμονές!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε: Για τη ζύμη 200-230 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (1,5 κούπα) 1 ...