Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολο και πεντανόστιμο Μπανόφι με μπισκότα και ζαχαρούχο, έτοιμο σε 30 λεπτά

Εύκολο και πεντανόστιμο Μπανόφι με μπισκότα και ζαχαρούχο, έτοιμο σε 30 λεπτά

Μπανόφι: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Θέλετε να έχετε ένα εκλεκτό γλυκό στο ψυγείο σας ένα πολύ ωραίο γλυκό για εσάς, την οικογένειά σας και τους φίλους σας; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να εκτελέσετε την παρακάτω συνταγή για μπανόφι. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Μπανόφι – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Μπανόφι – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 250 γραμμάρια μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
230 γραμμάρια βούτυρο (σ.σ. 110 γραμμάρια + 120 γραμμάρια χωριστά)
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (σ.σ. 1 κουτί)
– 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
– 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
– Σοκολάτα σε νιφάδες

Μπανόφι: Εκτέλεση συνταγής

– Λιώνετε τα 110 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
– Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκατοστά περίπου.
– Το στρώνετε ομοιόμορφα (σ.σ. πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
– Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (σ.σ. 120 γραμμάρια) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
– Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
– Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
– Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί.
– Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

Δες επίσης

Τι πρέπει να προσέχετε όταν ψήνετε στα κάρβουνα

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο επιβάλλει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, είτε αρνί, είτε κατσίκι, ...