Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολη Σοκολατόπιτα Αμυγδάλου Χωρίς Γλουτένη σε 5′!!

Εύκολη Σοκολατόπιτα Αμυγδάλου Χωρίς Γλουτένη σε 5′!!

Υλικα

Για το κέικ

  • 250 γρ αλεύρι βρώμης (2 κούπες)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 220 γρ bio ζάχαρη καρύδας (1 κούπα και 1/4)
  • 70 γρ φυστικοβούτυρο (4 κτσ)
  • 220 γρ νερό (3/4 κούπας)
  • 30 γρ bio κακάο σκόνη (3 κτσ)
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
  • 100 γρ αμύγδαλα (3/4 της κούπας)
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ

Για το αλευρολάδωμα

  • αλεύρι βρώμης+λάδι

Για το γλάσο

  • 250 γρ bio γάλα καρύδας (1 κούπα)
  • 70 γρ bio ζάχαρη καρύδας (6 κτσ)
  • 20 γρ κακάο σκόνη (2 κτσ)
  • 70 γρ κουβερτούρα 90% κακάο

Ταψί 25χ30 εκ.

Βρες Όλα τα Υλικά της Συνταγής με 𝟓% Έκπτωση στα Υγιεινά Τρόφιμα της 𝐆𝐲𝐦𝐁𝐞𝐚𝐦 👉 https://bit.ly/3h8WS6s ‼ Εκπτωτικός Κωδικός: 𝐥𝐢𝐯𝐞𝐤𝐢𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧𝟓

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη καρύδας, το φυστικοβούτυρο, το νερό, το κακάο, τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  2. Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μπείκιν , το αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  4. Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αλεύρολαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20′-25′ στους 180 c.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα καρύδας , το κακάο, την ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει το κακάο.
  8. Ρίχνουμε την κουβερτούρα με 90 % κακάο κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα.
  9. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Κόβουμε σε κομμάτια και η πιο νόστιμη και εύκολη σοκολατόπιτα αμυγδάλου είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!

Φτιάξτε την για όλες τις ώρες και όλοι θα σας ζητάνε συνταγή!!

Δες επίσης

Τι πρέπει να προσέχετε όταν ψήνετε στα κάρβουνα

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο επιβάλλει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, είτε αρνί, είτε κατσίκι, ...