Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Δοκιμάστε την θεική πατατοσαλάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και εντυπωσιάστε

Δοκιμάστε την θεική πατατοσαλάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και εντυπωσιάστε

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Οι πατάτες

Επιλέγουμε μικρές φρέσκιες πατάτες ή baby πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα.

Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και την φλούδα λεμονιού.

Προαιρετικά βάζουμε 2-3 κλωνάρια βότανα να αρωματίσουμε τις πατάτες. Μπορείτε να βάλετε άνηθο.

Βράζουμε για 15-20’ μέχρι να μαλακώσουν η πατάτα και να τσιμπιούνται.

Τις βγάζουμε από το βραστό νερό και όπως είναι ζεστές, τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές.

Αμέσως προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το τυρί κρέμα. Τώρα που είναι ζεστές απορροφούν όλα τα υλικά και τις γεύσεις.

Προσθέτουμε την μουστάρδα το λεμόνι, το ξύδι, την πιπεριά, τις πίκλες αγγουράκι και το κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε.

Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα άνηθο, μαϊντανό και λίγο σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε ζεστή σαν γεύμα ή κρύα σαν συνοδευτικό.

Ταιριάζει πολύ το τραγανό μπέικον σαν άρτυμα στο τελείωμα.

Για το τραγανό μπέικον

Ψιλοκόβουμε 1 φέτα μπέικον.

Ροδίζουμε σε καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφήνουμε να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε λίγο πριν σερβίρουμε.

argiro.gr

 

Δες επίσης

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Λαχανικά: Γεύση Ελλάδας σε ένα πιάτο!

Υλικά ελαιόλαδο 2 μπουτάκια κοτόπουλου (τεμαχισμένα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 πράσινη ...