Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Δίκη Πισπιρίγκου: «Ζούσε μία τραγωδία και ανέβαζε φωτογραφίες από παραλίες και από συναυλίες», κατέθεσε εντατικολόγος

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ζούσε μία τραγωδία και ανέβαζε φωτογραφίες από παραλίες και από συναυλίες», κατέθεσε εντατικολόγος

Με την κατάθεση του παιδιάτρου – εντατικολόγου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Χαράλαμπου Κοτσώνη συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο παιδίατρος εστίασε στη συμπεριφορά της κατηγορούμενης και του Μάνου Δασκαλάκη κατά τη νοσηλεία της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Η περιγραφή του εντατικολόγου στη δίκη της Πισπιρίγκου
Αρχικά, όπως κατέθεσε ο κ.Κοτσώνης, οι γονείς του κοριτσιού ήταν σοκαρισμένοι, όταν το κοριτσάκι είχε διακομιστεί στη ΜΕΘ του Ρίου έχοντας υποστεί ανακοπή.

«Οι γονείς ήταν σοκαρισμένοι, δεν είδαμε υπερβολικές αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι κάτι συνηθισμένο γιατί είχαν υποστεί μεγάλο σοκ», περιέγραψε ο μάρτυρας, σημειώνοντας ότι ρωτούσαν για το εάν το παιδί θα καταφέρει να ξεπεράσει τον κίνδυνο με τους γιατρούς να τους απαντούν ότι χρειάζεται να περάσουν τρία εικοσιτετράωρα για να έχουν εικόνα για την εξέλιξη του περιστατικού. «Έγινε μια ενημέρωση στους γονείς, ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε, αν το παιδί σας θα ζήσει. Τα πρώτα εικοσιτετράωρα είναι σημαντικά. Δεν είχαμε αιτία για την ανακοπή για να ξέρουμε αν μπορούμε να αναστρέψουμε τα αίτια. Μας είχαν ρωτήσει για την πρόγνωση, αλλά σύμφωνα με την οδηγία από την αμερικανική καρδιολογική εταιρεία πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρια εικοσιτετράωρα», κατέθεσε ο παιδίατρος.

Ο κ.Κοτσώνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ του Ρίου και στα επεισόδια που εμφάνισε το κοριτσάκι μήνες μετά, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί ξανά στο νοσοκομείο και να διακομιστεί τελικά στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα. Η εξέλιξη της υγείας του παιδιού, αλλά και η συμπεριφορά της μητέρας, όπως είπε, είχαν προβληματίσει τους ιατρούς στο Ρίο.

«Μας είχε προβληματίσει το περιστατικό, επειδή υπήρχαν άλλοι δύο θάνατοι στην οικογένεια και δεν ήταν πλήρως διευκρινισμένα τα αίτια και μας προβλημάτισε κυρίως η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας.
Κάτι με το συναίσθημά της, ήταν απρόσφορο. Τι εννοώ με αυτή τη φράση. Θεωρούσαμε όλοι ότι αυτή η οικογένεια έχει περάσει μια τραγωδία. Έχουν δύο παιδιά που είχαν πεθάνει και το τρίτο παιδί είχε πάθει ανακοπή και θα χρειαζόταν υποστήριξη, δεν ξέραμε σε τι μέγεθος. Μετά το αρχικό σοκ, αυτή η μη αντίδραση και ο μη θρήνος συνεχιζόταν. Μας έκανε εντύπωση η μητέρα. Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τα πράγματα, αλλά μας φαινόταν διαδικαστική στα περισσότερα που έκανε. Μας φαινόταν μια μητέρα που τροφοδοτεί τα social media. Μας φαινόταν ότι ήταν μια μητέρα που δεν είχε κατανοήσει την τραγωδία. Το θεωρούσα αδιανόητο να έχεις περάσει κάτι τέτοιο και να ανεβάζεις φωτογραφίες από παραλίες και από συναυλίες.
Ήταν η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που δουλεύω που το σύνολο του ιατρικού προσωπικού είπε ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα με αυτή τη συμπεριφορά της μητέρας. Με αυτά τα δεδομένα κρίναμε ότι έπρεπε να διερευνηθεί κάποια εμπλοκή της μητέρας ή της ευρύτερης οικογένειας. Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε. Δεν ξεκινάμε κάποια διαφορά με τους γονείς. Όλη η ομάδα στήριξε τον κ.Ηλιάδη για να γίνουν κάποιες κινήσεις προς αυτή την διερεύνηση», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας. Όταν ήρθε η Τζωρτζίνα στο Ρίο είχε μειωμένη καρδιακή παροχή;
Μάρτυρας: Η ποσότητα του αίματος στην καρδιά ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Δεν οφειλόταν μόνο στην ανακοπή. Οφειλόταν και σε μια αγγειοπαράλυση. Φαίνεται ο ασθενής σαν να είναι σε μια σοβαρή σήψη. Όταν της δόθηκαν τα φάρμακα είχαμε καλή ανταπόκριση από το παιδί.
Δ.Γεωργακόπουλος (συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας): Στις 11 Απριλίου πήρατε δείγμα αίματος και ούρων, θυμάστε τα αποτελέσματα;
Μάρτυρας: Τις κάνουμε αυτές στις εξετάσεις για ασθενείς που δεν ξέρουμε τα ακριβή αίτια. Ήταν αρνητικός.
Δ.Γεωργακόπουλος: Αν είχε χορηγηθεί κεταμίνη θα βρισκόταν στις συγκεκριμένες εξετάσεις;
Μάρτυρας: Όχι, δεν θα βρισκόταν, γιατί δεν είναι στο πάνελ των εξετάσεων που κάνουν. Είναι για κάνναβη, αλκοόλ και άλλες ουσίες και δεν ξέρω αν υπάρχει αντιδραστήριο.

 

iefimerida.gr

Δες επίσης

Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον ένστολο σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία και revenge porn

Ακόμη μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή την φορά στο Μεσολόγγι. Μία γυναίκα ...