Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / «Διεθνής καριέρα» για το ρεπορτάζ της ΕΡΤ «πώς να κλέψεις βενζίνη από ρεζερβουάρ» – Τι γράφει ο Guardian

«Διεθνής καριέρα» για το ρεπορτάζ της ΕΡΤ «πώς να κλέψεις βενζίνη από ρεζερβουάρ» – Τι γράφει ο Guardian

Μέχρι τον βρετανικό Guardian έφτασε η… χάρη του απίθανου ρεπορτάζ της ΕΡΤ σε σχέση με το πώς μπορεί κάποιος να κλέψει εύκολα καύσιμα από ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, η κλοπή βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Ωστόσο, η ΕΡΤ θεώρησε σοφό να εξηγήσει βήμα-βήμα με ποιους τρόπους γίνεται η κλοπή.

«Δεν είναι κάτι τρομερά περίπλοκο. Δεν χρειάζεται καν ειδικό σωλήνα, μπορεί να το κάνει κάποιος ακόμα και με ένα από λάστιχο για τις βεράντες», είπε ο ρεπόρτερ του σταθμού σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ.

Αφού έδειξε τη μέθοδο, ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων πήρε τη σκυτάλη, δείχνοντας ότι είναι πράγματι εύκολο: «Εδώ που είναι το ρεζερβουάρ μας, ανοίξουμε την τάπα, βάζουμε το σωλήνα μέσα. Με το που τραβήξουμε, ρουφήξουμε, αρχίζει μέσω της φυσικής ροής και τρέχει η βενζίνη μας και αδειάζει στο μπετόνι που έχουμε για να κλέψουμε τη βενζίνη».

Τι αναφέρει ο Guardian

Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη να κινείται πάνω από 2,37 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

Οι ελληνικές αρχές αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ’ αυτού επιδοτήσεις 30-50 ευρώ σε λιγότερο ευκατάστατους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για να ελαφρύνουν το βάρος εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ελλάδας έφτασε στο 11,3% τον Μάιο, σημειώνοντας ρεκόρ 29 ετών, αναφέρει στη συνέχεια το βρετανικό μέσο.

 

ethnos

Δες επίσης

Χλιδάτη ζωή και «φιγούρα» στα social για τη συμμορία που άρπαζε αλυσίδες στον ΗΣΑΠ – Φωτογραφίες και βίντεο με τη δράση τους

Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες που τρομοκρατούσαν επιβάτες του ΗΣΑΠ, φαίνεται πως ήταν και ο άνθρωπος ...