Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο του τρικαλινού σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ στην Αθήνα (10 Δεκεμβρίου).)

Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο του τρικαλινού σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ στην Αθήνα (10 Δεκεμβρίου).)

Φίλες και φίλοι, γεια σας,

Το φετινό διά ζώσης εργαστήριο «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες μας μπροστά στον φακό» θα γίνει στην ΑΘΗΝΑ την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 (ώρες 10:30-18:00). Συνδυάζει τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και την ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Εισηγητής: ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΛΕΣ, σκηνοθέτης, δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη» κ.ά.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ένα ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ που μας οδηγεί να ξαναδούμε μια παλαιότερη Χριστουγεννιάτικη ή Πρωτοχρονιάτικη ιστορία μας με ένα καινούργιο βλέμμα. Αυτή τη φορά μπορεί να μας φανεί διαφορετική, τόσο που ίσως θελήσουμε να την αφηγηθούμε στην ομάδα.

Μέσα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία, θα μάθουμε να καταγράφουμε προφορικές αφηγήσεις και θα καταφέρουμε έτσι να κινηματογραφήσουμε, στη συνέχεια, ιστορίες άλλων ανθρώπων που πάντα θέλαμε αλλά δεν τολμούσαμε!

Μέσα στις δράσεις του εργαστηρίου προβλέπεται και η υποδειγματική κινηματογράφηση μιας προφορικής μαρτυρίας.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Το εργαστήριο ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε εκπαιδευτικούς, παραμυθάδες και αφηγητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες του κινηματογράφου και του θεάτρου, φωτογράφους, εθνογράφους, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, ιστορικούς, ψυχολόγους και σε όποιον/α ενδιαφέρεται για τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και την ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Κινείται στον χώρο του Ανθρωποκεντρικού Ντοκιμαντέρ και είναι φιλικό τόσο σε ανθρώπους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το Ντοκιμαντέρ και την Προφορική ιστορία όσο και σε άτομα που έχουν ήδη εμπειρία από το πεδίο ή έχουν παρακολουθήσει κάποιο άλλο σχετικό εργαστήριο.

[Οι φίλες και οι φίλοι που ενδιαφέρονται μπορούν να ζητήσουν την ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του εργαστηρίου]

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Θα αξιοποιηθεί η μεγάλη εμπειρία του Εισηγητή από τη διδασκαλία σε εργαστήρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, αλλά και αυτή που απέκτησε περιοδεύοντας σε 32 γνωστά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά, προβάλλοντας τις ταινίες του και συζητώντας με τους θεατές.

*
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: μέχρι 4 Δεκεμβρίου

Μέχρι την ημερομηνία αυτή, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση συμπληρωμένη τη συνημμένη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να καταβάλουν τα δίδακτρα σε Τραπεζικό λογαριασμό που θα τους δοθεί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Βασίλης Λουλές: [email protected]

ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 75€

Mέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

ΧΩΡΟΣ πραγματοποίησης εργαστηρίου:

«Παραμυθοπλάστης» – εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας

Οδός Παναγή Τσαλδάρη 17, Περιστέρι

*

Δες επίσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

ΣΥΝ.ΕΡΓ.ΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ...