Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Χρήστος Βέργαδος – Αποκαλύπτει τα μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα

Χρήστος Βέργαδος – Αποκαλύπτει τα μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα

Στην κουζίνα του «Χαμογέλα και Πάλι!» μπήκε ο Χρήστος Βέργαδος και ετοίμασε μελομακάρονα, μία κλασική και παραδοσιακή συνταγή των Χριστουγέννων.

Υλικά:

200 ml ελαιόλαδο
60 γρ. ζάχαρη
50 ml χλιαρό νερό
100 ml χυμό πορτοκάλι
50 ml κονιάκ
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κ.γ. αμμωνία
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη
500 γρ. αλεύρι

Για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη
600 ml νερό
200 γρ. μέλι

in.gr

Δες επίσης

Εύκολη συνταγή για μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών

Η μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για τα καθημερινά σας γεύματα ή ...