Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Χρήστος Μιχαλάκης: Πετύχαμε τους στόχους του ΕΣΠΑ και κοιτάμε μπροστά

Χρήστος Μιχαλάκης: Πετύχαμε τους στόχους του ΕΣΠΑ και κοιτάμε μπροστά

Την πλήρη ικανοποίησή του εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης για την πορεία των έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και την γενικότερη εξέλιξη του προγράμματος, που κατατάσσει τη Θεσσαλία στις Περιφέρειες της χώρας που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ως προς την υλοποίηση έργων και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.
Άλλωστε, όπως προέκυψε από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου, η Θεσσαλία αποτελεί περιφέρεια – πρότυπο όσον αφορά την υλοποίηση έργων μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί χωρίς καμία απώλεια πόρων.
Σε δήλωσή του ο Χρήστος Μιχαλάκης τονίζει πως «δεν μπορούμε παρά να είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την επίτευξη των στόχων μας όσον αφορά τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Το πλάνο που έθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων απέδωσε, με εκατοντάδες έργα να έχουν υλοποιηθεί και να υλοποιούνται, αλλάζοντας την εικόνα του τόπου μας. Στοχευμένες παρεμβάσεις που αλλάζουν ριζικά την εικόνα της Θεσσαλίας και το Νομού, στις υποδομές, στην καθημερινότητα των πολιτών, στην στήριξη της οικονομίας. Έργα κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενταγμένα σε ένα ενεργό σχεδιασμό, που παραμένει σταθερός στις στοχεύσεις του, αλλά παράλληλα κινείται διαρκώς και εξελίσσεται ανάλογα με τις δεδομένες συνθήκες.
Όμως, το πλάνο μας δεν σταματά εδώ. Δεν έχει ημερομηνία λήξης. Έχουν γίνει πάρα πολλά, αλλά μπροστά μας έχουμε να υλοποιήσουμε ακόμη περισσότερα, οδηγώντας το Νομό μας στην επόμενη μέρα. Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να οδηγεί σταθερά τη Θεσσαλία στο μέλλον, το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 έρχεται με αυξημένους πόρους, για να υλοποιήσουμε ακόμη περισσότερα έργα και παρεμβάσεις.
Ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει και κοιτάμε μπροστά, δείχνοντας το δρόμο σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Με έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας για το Νομό μας, με κοινωνικό πρόσημο, με δράσεις εφάμιλλες των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας».

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη 17/7 και την Πέμπτη 18/7 σε δρόμους στο κέντρο ων Τρικάλων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι με βάση αποφάσεις της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ...