Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε μπουκιές
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
αλάτι, πιπέρι

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με πιπέρι, προσθέτουμε το μισό λάδι, το κρασί και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε καλά να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα το κρέας. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια απ’ όλες τις μεριές μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συχνά. Στον χυμό του λεμονιού διαλύουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό) και να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε.

efsyn

Δες επίσης

Φτιάξτε τους πιο τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ιδανικοί για μεζέ, συνοδέψτε τους με δροσερό τζατζίκι ή γιαούρτι. 🥒🍴

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κολοκυθάκια 90 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου ...