Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Χαλβάς Φαρσάλων Εύκολος και Πεντανόστιμος!!

Χαλβάς Φαρσάλων Εύκολος και Πεντανόστιμος!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το καβούρδισμα

  • 200 γρ ώμο αμυγδαλο (1 κούπα και 1/4)

Για το μείγμα

  • 1 λίτρο νερό(4 κουπες)
    250 γρ ζαχαρη (1 κουπα)
  • 100 γρ ηλιέλαιο (7 κτσ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ κορν φλάουρ (2 κουπες)

Για την καραμέλα

  • 250 γρ ζάχαρη (1 κουπα)

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη

Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα ωμά αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 200 c.
  2. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ηλιέλαιο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και σε ένα βαθύ τηγάνι σ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και κάθε φορά που λιώνει συμπληρώνουμε την επόμενη δόση μέχρι να την ρίξουμε όλη.
  5. Μόλις έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε πολύ προσεκτικά όλο το μείγμα με το κορν φλάουρ.
  6. Λόγω διαφοράς θερμοκρασίας έχει παγώσει η καραμέλα για αυτό ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να λιώνει δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  7. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν μέσα στο μείγμα.
  8. Ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ. και τον στρώνουμε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα πατάμε με μια μεμβράνη να ισιώσει η επιφάνεια.
  9. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα με ένα φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη .
  10. Όποιος θέλει μπορεί να μην χρησιμοποιήσει φλόγιστρο και να βάλει τον χαλβά στον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω πάνω για 15-20 λεπτά.
  11. Τον αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Ο πιο νόστιμος και εύκολος Χαλβάς Φαρσάλων που θα έχετε δοκιμάσει!!

Δες επίσης

Πως θα καταλάβεις αν τα αβγά είναι χαλασμένα

Τα αβγά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη διατροφή, αλλά μπορεί να αποδειχτούν υπερβολικά επικίνδυνα αν ...