Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Αυτό είναι το ιδανικότερο φυτό για να προσθέσετε στην διακόσμηση του εσωτερικού του σπιτιού σας

Αυτό είναι το ιδανικότερο φυτό για να προσθέσετε στην διακόσμηση του εσωτερικού του σπιτιού σας

Η φτέρη είναι από τα αρχαιότερα φυτά του κόσμου. Φυτρώνει σε διάφορες περιοχές του κόσμου εδώ και τουλάχιστον 300 εκατομμύρια χρόνια και έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είναι ιδανικό φυτό για να μεγαλώσει στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Παγκοσμίως, εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 12.000 ήδη φτέρης, που κυμαίνονται από φτέρες που μεγαλώνουν στο κρύο μέχρι τροπικές φτέρες, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλη γκάμα σε μεγέθη, ξεκινώντας από φτέρες μινιατούρες μέχρι και τις τεράστιες φτέρες της Νέας Ζηλανδίας και την Αυστραλίας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές αυτοφυείς φτέρες. Μάλιστα μπορεί κάποιος να τις συναντήσει σε όλες τις περιοχές: από παραθαλάσσιες μέχρι και ορεινές. Το κοινό όνομα «φτέρη» λοιπόν, δεν αναφέρεται σε ένα και μοναδικό φυτό, ωστόσο η «κοινή φτέρη» είναι αυτή που όλοι έχουμε στο μυαλό μας: το πανέμορφο φυτό με τα καταπράσινα ελικοειδή φύλλα που κρέμονται προς τα κάτω. Η ιδιότητα αυτή των φύλλων της φτέρης την κάνουν ένα εξαιρετικά κατάλληλο φυτό για διακόσμηση εσωτερικών χώρων!

Οι όμορφες φτέρες που βρίσκονται σε κρεμαστές γλάστρες προσθέτουν στο εσωτερικό του σπιτιού σας χρώμα, μοναδική υφή και – φυσικά – μια νότα της φύσης στο σπίτι σας.  Οι πράσινες φτέρες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και ιδανικές για να διακοσμήσετε άδειες γωνιές του σπιτιού και παράθυρα. Βοηθάνε, μάλιστα, στην ανανέωση του αέρα και στο επίπεδο της υγρασίας του δωματίου σας.

Το μεγάλωμα της φτέρης δεν είναι δύσκολο – τουλάχιστον όχι πιο δύσκολο από το να μεγαλώνει κάποιος ορχιδέες στο σπίτι του! Το μόνο που χρειάζονται είναι καθαρό αέρα και νερό.

spirossoulis.com

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (1-7/7/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Δαμιανού των εν Ρώμη γιορτάζουν: Αργύρης-Αργυρούλα, Δαμιανός (ενώ άλλοι ...