Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αυτή είναι η νέα μάρκα αυτοκινήτου που ήρθε στην Ελλάδα -Ποιος τη φέρνει, πόσο κοστίζει το πρώτο μοντέλο της

Αυτή είναι η νέα μάρκα αυτοκινήτου που ήρθε στην Ελλάδα -Ποιος τη φέρνει, πόσο κοστίζει το πρώτο μοντέλο της

Ένα ηλεκτρικό SUV αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Seres στην Ελλάδα, μιας κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η αντιπροσώπευση της οποίας στη χώρα μας ανήκει στη Σπανός Α.Ε.

Μία ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εκείνων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, διεκδικώντας περίοπτη θέση στη νέα, ηλεκτρική εποχή που ανατέλλει.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τη Seres, μία πολλά υποσχόμενη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία ευελπιστεί να καταξιωθεί στις αγορές της γηραιάς ηπείρου ως ένας κατασκευαστής υψηλών προδιαγραφών ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην Ελλάδα η Seres ξεκινά το ταξίδι της από τη Λ. Συγγρού, την έδρα του αποκλειστικού εισαγωγέα των μοντέλων της, την Σπανός Α.Ε.

Η πρεμιέρα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά πραγματοποιείται με την κορυφαία πρόταση στην γκάμα της. Ένα SUV με μήκος 4,71 μέτρων και προδιαγραφές ικανές να το τοποθετήσουν ανάμεσα στα κορυφαία του είδους του.

Ο λόγο για το Seres 5, η ισχυρότερη έκδοση του οποίου προσφέρεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 585 ίππων και 960 Nm ροπής.

Μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση πρόκειται να διατεθεί με δύο τύπους μπαταριών. Η πρώτη είναι φωσφορικού σιδήρου ιόντων με ενεργειακή χωρητικότητα 80 kWh ενώ η δεύτερη περιγράφεται ως semi solid state με δυνατότητα αποθήκευσης 90 kWh.

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία, η πρώτη έκδοση των 80 kWh μπορεί να διανύσει έως και 483 χιλιόμετρα με μία φόρτιση ενώ η δεύτερη αγγίζει τα 530 χιλιόμετρα.

Στην γκάμα του Seres 5 υπάρχει και έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 220 kW (299 ίππων), η διάθεση της οποίας ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει κανείς να συγκρατήσει από το Seres 5, πέρα από το αλουμινένιο πλαίσιο και τις ανεξάρτητες αναρτήσεις, είναι το γεγονός ότι η κορυφαία έκδοση των 585 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Απαρατήρητο δεν περνά και το γεγονός ότι στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου φιλοξενείται μια ψηφιακή οθόνη αφής 15,6 ιντσών, την οποία συμπληρώνει ο επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,6 ιντσών.

Η εγγύηση που προσφέρεται για το Seres 5 είναι 8 χρόνια και 180.000 χιλιόμετρα για την μπαταρία και τους ηλεκτροκινητήρες, ενώ τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου καλύπτονται από 4ετή εγγύηση ή 100.000 χιλιόμετρα.

Η τιμή του Seres 5 των 585 ίππων ξεκινά στην ελληνική αγορά από τα 66.500 ευρώ, τιμή μπορεί ενδεχομένως να δικαιολογηθεί από την πληρότητα του εξοπλισμού και τις εξωτικές προδιαγραφές-επιδόσεις του ηλεκτροκίνητου SUV.

 

Πηγή: carandmotor.gr

Δες επίσης

Ένταση σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας – Καταγγελίες για την στάση της αστυνομίας – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν το βράδυ της Τετάρτης για τη γυναικοκτονία της Κυριακής ...