Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026
  • Επικοινωνία

Trikala DayTrikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

  • Trikala Day
  • Τοπικά
  • Παραπολιτικά
  • Επιχειρηματικότητα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
  • Άρθρα
  • Υγεία
  • Διατροφή
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για τον θάνατο του Όλιβερ

Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για τον θάνατο του Όλιβερ

Κωνσταντίνος Καραποστόλης 18/03/2024 20:24 Ελλάδα 1 Εμφανίσεις

Εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και θανατώθηκε στην Αράχωβα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η εισαγγελία Λειβαδιάς άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα βλέμματα στρέφονται στο όνομα ανθρώπου που έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις.

Η αίτηση για νέο πραγματογνώμονα στην υπόθεση Όλιβερ

Η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων διά των νομικών της εκπροσώπων, Ανθούλας Ανάσογλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατέθεσε αίτηση στις αρχές Ιανουαρίου για διορισμό νέου πραγματογνώμονα αλλά και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και συνεχίζει να απασχολεί τη κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αίτησης που καταθέτει η φιλοζωϊκή οργάνωση, ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Νικόλαος Παπαϊωάννου δεν προέβη σε οποιαδήποτε επικοινωνία πριν από τη σύνταξη της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης του με τη κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, η οποία ήταν εκείνη που εξέτασε πρώτη το τραυματισμένο χάσκι όταν το ζώο ήταν ακόμη ζωντανό και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις κακώσεις που έφερε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η κακοποίηση του σκύλου οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Η ανωτέρω διάγνωση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα είναι σε πλήρη συμφωνία με την εκτίμηση κορυφαίου καθηγητή Κτηνιατρικής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον οποίο δεν ήρθε σε επαφή ο διορισμένος πραγματογνώμων, σημειώνουν στην αίτηση τους τα μέλη της φιλοζωϊκής ομάδας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τους κτηνιάτρους που εξέτασαν τον «Ολιβερ», το σκυλί εν ζωή δεν είχε αναιμικούς βλεννογόνους. Είχε καλή επαναπλήρωση τριχοειδών αγγείων ( μικρότερη από 2 δευτερόλεπτα) και δεν παρουσίασε ταχυκαρδία, ούτε ταχύπνοια. Το μοναδικό το οποίο παρατηρήθηκε, σύμφωνα με την κυρία Τόλα, ήταν οι αφόρητοι πόνοι.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της αίτησης, στην έκθεση του πραγματογνώμονα δεν αναφέρονται πουθενά τα υποδόρια αιματώματα και στις δύο πλευρές του σώματος αλλά και το κάταγμα στη μία πλευρά. Αυτά τα τραύματα θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από δυνατά χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο και για αυτό το λόγο το ζώο υπέφερε από αφόρητους πόνους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνο η παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα.

Ακόμη σημειώνεται ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα δάγκωμα στο σώμα του σκύλου παρά μόνον ένα τραύμα στο αριστερό του αυτί, μικρής σημασίας και κατά πάσα πιθανότητα παλαιότερης χρονικής στιγμής, για το οποίο υπάρχει σχετική μαρτυρία. Ούτε όμως διαπιστώθηκε κάποια εσωτερική αιμορραγία και η κατάσταση των οργάνων του ήταν ακέραιη. Ο θάνατος του «Όλιβερ» επήλθε από ανακοπή λόγω του βασανισμού που υπέστη το άτυχο ζώο, επισημαίνεται στην αίτηση.

ieidiseis
Post Views: 110
2024-03-18
Κωνσταντίνος Καραποστόλης
Μοιράσου το
  • Facebook
  • Twitter
Προηγούμενο Πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τη διαρροή των e-mails
Επόμενο Ο Τραμπ για Ζελένσκι: Όταν έρχεται στις ΗΠΑ, φεύγει με 50-60 δισ., είναι ο καλύτερος πωλητής»

Σχετικά Άρθρα

Όταν η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά – Η ανάρτησή της

29/06/2026 20:54

Ρόδος: Κούρεψε το γκαζόν σε σχήμα καρδιάς στην είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης για να εκφράσει τον έρωτά του στην αγαπημένη του

29/06/2026 20:02

Ταράζει τα… γαλάζια νερά επιστολή του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ – Η απάντηση Μαρινάκη

29/06/2026 16:25

Δες επίσης

Παγώνουν για δύο μήνες οι μειωμένες τιμές: Έρχεται νέα αποκλιμάκωση σε βασικά προϊόντα τον Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ότι ...

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Διαφήμιση

Κατασκευή Ιστοσελίδας Plushost.gr
© Copyright 2026 - Trikala Day