Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Απολύθηκαν 32 δικαστές και εισαγγελείς σε μια 3ετία λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Απολύθηκαν 32 δικαστές και εισαγγελείς σε μια 3ετία λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Τριάντα δυο δικαστές και εισαγγελείς, έχουν απολυθεί μέσα σε μια τριετία λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Μάλιστα, στους τελευταίους τέσσερις που απολύθηκαν από την πρόσφατη Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (ένας Εφέτης Θεσσαλονίκης, δύο πρόεδροι Πρωτοδικών Αθηνών και μια Πρωτοδίκης Αθηνών) υπάρχει δικαστής που σημείωσε καθυστερήσεις σε 241 υποθέσεις οι οποίες άγγιξαν τα 4,5 χρόνια.

Της Άννας Κανδύλη 

Ο συγκεκριμένος παύθηκε ομόφωνα από πρόεδρος Πρωτοδικών, παρά το γεγονός όπως επισήμανε η εισηγήτρια αρεοπαγίτης Ευαγγελία Γιακουμάτου, ότι «είχε τα τυπικά προσόντα για μια καλή πορεία στο δικαστικό σώμα, καθώς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό Δίκαιο και γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα, από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του εμφάνιζε σημαντική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, η οποία με την πάροδο του χρόνου επιδεινώθηκε».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του δεν οφείλεται σε αδιαφορία αλλά σε οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

Δες επίσης

Θεσσαλονίκη: 7 χρόνια κάθειρξη αλλά ελεύθερα τα δυο αδέλφια που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Σε κάθειρξη 7 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν δύο αδέλφια που κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο ...