Νέες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση του αλλοδαπού ντελιβερά που εξαπέλυε απρόκλητες επιθέσεις με πέτρες σε περαστικούς, κυρίως γυναίκες, στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iEidiseis.
Ο κατηγορούμενος, πακιστανικής καταγωγής, βρισκόταν παράνομα στη χώρα από το 2023, όταν απορρίφθηκε οριστικά το αίτημα ασύλου του. Παρότι είχε υποχρέωση να αποχωρήσει εντός 30 ημερών, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά εργαζόταν κανονικά ως ντελιβεράς σε σουβλατζίδικο της Κηφισιάς – χωρίς, όπως φαίνεται, να έχει ελεγχθεί για τα απαραίτητα έγγραφα.
Η δράση του θυμίζει οργανωμένο «χτύπημα». Φορώντας κράνος για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του, πλησίαζε ανυποψίαστα τα θύματά του και τους εκσφενδόνιζε πέτρες εξ επαφής.
Σε βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγραφεί και μια από τις πιο σοκαριστικές επιθέσεις του στη Κηφισιά, όπου γυναίκα δέχθηκε πέτρα στο πρόσωπο ενώ περπατούσε αμέριμνη με το σκυλάκι της.
Τουλάχιστον 6 επιθέσεις – Βαρύ κατηγορητήριο
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κηφισιάς τον ταυτοποίησαν ως δράστη σε τουλάχιστον έξι επιθέσεις. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, βλάβη σε αδύναμα θύματα και γ θορά ξένης περιουσίας. Την Παρασκευή οδηγείται στον ανακριτή.
Το «παράθυρο» που τον κράτησε ελεύθερο
Η υπόθεση αναδεικνύει σοβαρά κενά όπως ότι δήλωσε ψεύτικη διεύθυνση στην Άνοιξη, δεν εντοπίστηκε ποτέ μετά την απόρριψη ασύλου, και γεγονός ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικός μηχανισμός ελέγχου για τέτοιες περιπτώσεις.
Ακόμη και τώρα, αν δεν προφυλακιστεί, δεν μπορεί να απελαθεί άμεσα λόγω της εκκρεμούς δίκης.
Η υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια ένα μεγάλο ερώτημα: Πώς γίνεται ένας άνθρωπος χωρίς άσυλο, χωρίς άδεια παραμονής, χωρίς δίπλωμα να κυκλοφορεί, να εργάζεται και τελικά να επιτίθεται ανενόχλητος;
Η υπόθεση φέρνει στο φως ένα επικίνδυνο κενό ελέγχου με θύματα ανυποψίαστους πολίτες.
Πηγή: ieidiseis
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

