Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα – «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές εξαιτίας ζέστης – μελτεμιού και ξηρασίας…»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα – «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές εξαιτίας ζέστης – μελτεμιού και ξηρασίας…»

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται  αυτή την εβδομάδα, κάτι που θα φανεί ήδη από τη σήμερα, Δευτέρα (17/06). Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, έρχεται νέο κύμα ζέστης αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Όπως επισημαίνει, ο Ιούνιος κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σχεδόν 5 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγίες εξαιτίας ζέστης-μελτεμιού και ξηρασίας…”. αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Alhpa: 

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.Παρακάτω βλέπουμε την πορεία της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο…Στη συνέχεια Πέμπτη-Παρασκευή -Σάββατο θα ακολουθήσουν και 40άρια στις ευάλωτες στη ζέστη περιοχές. Με δεδομένο ότι όλη την εβδομάδα τα μελτέμια θα πνέουν ενισχυμένα ( 6+ μποφόρ) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

 

 

 

news

Δες επίσης

Θεσσαλονίκη: 7 χρόνια κάθειρξη αλλά ελεύθερα τα δυο αδέλφια που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Σε κάθειρξη 7 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν δύο αδέλφια που κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο ...