Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ανατροπή στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας με καταδίκες για τον θάνατο τροφίμου σε Ψυχιατρική Κλινική των Τρικάλων

Ανατροπή στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας με καταδίκες για τον θάνατο τροφίμου σε Ψυχιατρική Κλινική των Τρικάλων

Ποινές δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκαν σήμερα από το Εφετείο Λάρισας στην Διοικητική Διευθύντρια της γνωστής Ψυχιατρικής Κλινικής των Τρικάλων και 15 μηνών με αναστολή στον Νοσηλευτή βάρδιας, για τον θάνατο του τρόφιμου που κάηκε ζωντανός από τσιγάρο στον πρώτο όροφο της Κλινικής το 2017.

Αντίθετα, αθώους έκρινε το δικαστήριο τον εφημερεύοντα γιατρό και τον άλλο νοσηλευτή που βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο, σε άσχετο χώρο με το συμβάν.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ομόφωνα και με εξαντλητική διερεύνηση της υπόθεσης σε δύο συνεδριάσεις, επέβαλε τις παραπάνω ποινές. Υπενθυμίζεται πως η πρωτόδικη απόφαση ήταν αθωωτική κρίνοντας μεταξύ άλλων, με καταργημένη διάταξη νόμου, ότι το κάπνισμα επιτρέπεται στις ψυχιατρικές Κλινικές και ότι τα μέσα πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης δυσχεραίνουν την ευκολία των τροφίμων να καπνίζουν και επομένως δεν χρειάζονται να υπάρχουν στους χώρους της κλινικής.

Πηγή: onlarissa

Δες επίσης

Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αριθμό 1121/11.06.2023 καλούνται τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας ...