Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης για την δράση Πεντηκοστιανών στην περιοχή μας

Ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης για την δράση Πεντηκοστιανών στην περιοχή μας

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικώς με την δράση Πεντηκοστιανών στην περιοχή μας.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή κινούνται οργανωμένα κλιμάκια-ομάδες Πεντηκοστιανών, οι οποίοι διανέμουν φυλλάδια, καλώντας όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

Οι ομάδες αυτές ανήκουν στην λεγόμενη «Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής», η οποία ιδρύθηκε το 1965 από τον ιατρό και «ποιμένα» της συνάθροισης των Πεντηκοστιανών στην Αθήνα, Λεωνίδα Φέγγο.

Η αίρεση του Πεντηκοστιανισμού ξεκίνησε ως αντίδραση προς τον Προτεσταντισμό και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αμερική και την Βρετανία μεταξύ των ετών 1904 και 1910.

Μερικές, από τις πολλές κακοδοξίες των Πεντηκοστιανών, είναι οι εξής:

1. Απορρίπτουν την ύπαρξη και καταπολεμούν λυσσαλέα το έργο και την αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποκαλώντας την «Βαβυλώνα» και «Πόρνη».

2. Αρνούνται την πίστη στην Αγία Τριάδα.

3. Υβρίζουν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού με την διδασκαλία ότι δήθεν είχε και άλλα σαρκικά αδέλφια.

4. Απορρίπτουν τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας.

5. Αρνούνται την Θεοτόκο Μαρία, την Παναγία μας.

6. Αρνούνται και απορρίπτουν τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

7. Αποδοκιμάζουν τις Ιερές Εικόνες και χαρακτηρίζουν την τιμή τους ως ειδωλολατρεία.

8. Απορρίπτουν και αρνούνται το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού.

9. Απορρίπτουν ασεβώς τα μνημόσυνα υπέρ των κεκοιμημένων.

10. Δεν αποδέχονται την Ιερά Εκκλησιαστική Παράδοση τόσων αιώνων.

11. Θεωρούν εσφαλμένως ότι μόνον εκείνοι, λόγω των δήθεν «πνευματικών τους χαρισμάτων», ερμηνεύουν θεόπνευστα την Αγ. Γραφή.

12. Πιστεύουν, πλανεμένα, όπως και οι Ιεχωβάδες, στην ψευδώς λεγόμενη «χιλιετή βασιλεία του Χριστού», ως και άλλα πολλά.

Με συνείδηση του χρέους και της ευθύνης μας όπως διαφωτίσουμε τον πιστό και ευσεβή λαό του Θεού, χωρίς φανατισμούς και αποδοκιμασίες, καθώς αγαπάμε τα πρόσωπα, τον άνθρωπο, καταδικάζομε όμως και αρνούμεθα την πλάνη, την αίρεση, την κακοδοξία, καλούμε τον Ορθόδοξο λαό μας όπως παραμείνει σταθερός στην πίστη των πατέρων του, την πίστη της Αποκαλύψεως, την πίστη στον Αναστάντα Χριστό.

Να μετέχομε ενεργά στην ζωή της Εκκλησίας μας, στην Θεία Λατρεία, στα Ιερά Μυστήρια, με κορυφαία τα Μυστήρια της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας.

Να μελετούμε τον λόγο του Θεού και τα κείμενα των Αγίων Πατέρων όχι από οπουδήποτε αλλά από τα εγκεκριμένα κείμενα από την Εκκλησία μας.

Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς η Αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας καλεί τα παιδιά Της σε πνευματική αφύπνιση, επαγρύπνηση και εγρήγορση, υπενθυμίζοντας σε όλους μας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «αδελφοί, στήκετε, και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε δια λόγου, είτε δι επιστολής ημών», (Β Θεσ. 2,15).

Δες επίσης

Ζητήματα του Πυργετού στη συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων – Πολιτιστικού Συλλόγου

Τα ζητήματα που απασχολούν τον Πυργετό έθεσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά μέλη του Πολιτιστικού ...