Σάββατο, 21 Ιουνίου 2025
trikaladay.gr / Lifestyle / Ακρόπολη: Όχι στον Λάνθιμο, ναι στον Άνθιμο Ανανιάδη

Ακρόπολη: Όχι στον Λάνθιμο, ναι στον Άνθιμο Ανανιάδη

Ενώ πριν από λίγες εβδομάδες η απόρριψη του αιτήματος του Γιώργου Λάνθιμου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για κινηματογράφηση στην Ακρόπολη είχε προκαλέσει τεράστιο θόρυβο, ένας άλλος Έλληνας κατάφερε να κερδίσει την έγκριση που πολλοί θεώρησαν ανέφικτη.

Ο λόγος για τον Άνθιμο Ανανιάδη, ο οποίος εξασφάλισε τη σχετική άδεια για να γυρίσει το φινάλε της ταινίας του «The Greek Job» με φόντο τον Παρθενώνα.

Η ταινία, διεθνών προδιαγραφών, ξεκίνησε το 2019 μ’ ένα αναγνωρίσιμο cast, όπως ο Έρικ Ρόμπερτς (αδελφό της Τζούλια Ρόμπερτς), ο Κώστα Μάντιλορ, η Μαρία Κορινθίου, ενώ αναφέρεται και ο αείμνηστος Κώστας Βουτσάς, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στη ζωή του Ανανιάδη, καθώς τον ανέθρεψε σαν παιδί του.

Ο Άνθιμος –γνωστός διεθνώς ως Anthem Moss– δεν περιορίζεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχει επίσης αναλάβει τη σκηνοθεσία και τη συμπαραγωγή μέσω της εταιρείας του, ΑΑ Productions.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη στην πλατφόρμα IMDB, η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν πρώην αντάρτη, του οποίου η μυστική οργάνωση είχε εξοντωθεί βίαια. Μετά από χρόνια εξορίας, επιστρέφει για να μπλεχτεί σε ένα σύνθετο πλέγμα διεθνούς συνωμοσίας, το οποίο σχετίζεται με τη μαφία αλλά και την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Ανανιάδης τραυματίστηκε σοβαρά σε μια απόπειρα να εκτελέσει μόνος του τις επικίνδυνες σκηνές δράσης – κίνηση που θύμισε την τακτική του Τομ Κρουζ. Το περιστατικό προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στην παραγωγή, όμως τελικά ξεπεράστηκε, με την πολυπόθητη σκηνή στην Ακρόπολη να υλοποιείται όπως είχε σχεδιαστεί.

Η άδεια από τις ελληνικές αρχές δόθηκε κατόπιν πλήρους συμμόρφωσης με τους προβλεπόμενους όρους και τεκμηρίωσης της πολιτιστικής και αφηγηματικής σημασίας της σκηνής για την ταινία, η οποία φιλοδοξεί να διαγράψει δυναμική πορεία στα διεθνή φεστιβάλ.

 

Πηγή: ethnos

φωτο: trikaladay

Δες επίσης

Γιώργος Θεοφάνους: «Μέτριοι κάνουν καριέρα και πολλοί ταλαντούχοι είναι ανύπαρκτοι»

Ο Γιώργος Θεοφάνους το πρωί της Δευτέρας (16/6) ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά. Ο επιτυχημένος ...