Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Ακολουθήστε αυτά τα 3 tips για να οργανώσετε άψογα την ντουλάπα σας

Ακολουθήστε αυτά τα 3 tips για να οργανώσετε άψογα την ντουλάπα σας

Ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο για πολλούς από εμάς είναι οι ντουλάπες με τα ρούχα, καθώς μένουν μονίμως ακατάστατες και αυτό δημιουργεί προβλήματα στο να βρείτε το ρούχο που ψάχνετε τη στιγμή που το θέλετε, αλλά και στην ψυχολογία σας.

Παρακάτω ακολουθούν τα top 3 tips οργάνωσης που μπορούν να βάλουν σε τάξη τις ντουλάπες σας μια και καλή.

Καθαρίστε τις Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να οργανώνετε μια ντουλάπα είναι πρώτα να την καθαρίσετε. Είναι πολύ πιθανό στο βάθος της να βρείτε αντικείμενα και ρούχα που είχατε να δείτε χρόνια.

Τις περισσότερες φορές συμβαίνει να έχετε ρούχα στις ντουλάπες σας που έχετε ξεχάσει εντελώς ότι βρίσκονται στην κατοχή σας. Μόλις καταφέρετε να τα δείτε όλα θα μπορέσετε επιτέλους και να οργανώσετε τον χώρο σας.

Αφιερώστε χρόνο στο να αποφασίσετε τι θα πετάξετε, τι θα δωρίσετε, τι θα πουλήσετε και τι θα κρατήσετε. Οτιδήποτε έχει να φορεθεί πάνω από ένα χρόνο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φορεθεί ποτέ ξανά στο μέλλον.

Ακολουθήστε ένα σύστημα Ξεκινήστε αποφασίζοντας τι θέλετε να κρεμάσετε στην ντουλάπα σας και δουλέψτε με γκρουπ. Βάλτε όλα μαζί τα παντελόνια, όλα μαζί τα πουκάμισα, όλες μαζί τις ζακέτες έτσι ώστε κάθε φορά να ξέρετε πού πρέπει να ψάξετε για το οτιδήποτε.

Όσων αφορά τα διπλωμένα ρούχα καλό είναι και αυτά να τα γκρουπάρετε. Βάλτε σε άλλη στοίβα τα τζιν παντελόνια, σε άλλη τα κολάν, σε άλλη τις φόρμες και σε άλλη τα πουλόβερ σας.

Οργανώστε τα μικροαντικείμενα Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα ή να θεωρείτε ότι δεν είναι απαραίτητο αλλά το να επενδύσετε σε κάποια αντικείμενα αποθήκευσης πραγματικά θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πάντα σε τάξη. Βάλτε σε ένα κουτί όλες τις ζώνες σας, σε ένα άλλο όλα τα σκουφιά και τα καπέλα σας και σε ένα άλλο όλα τα γάντια. Κάντε το ίδιο με τα καλσόν, τα κασκόλ και τις τσάντες σας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πού βρίσκεται το καθετί και πού πρέπει να ψάξετε.

spirossoulis.com

Δες επίσης

Η τραγική ιστορία πίσω από το παιδικό τραγούδι «Ηταν ένα μικρό καράβι» και ο τεράστιος πίνακας ζωγραφικής στο Λούβρο

Τα παιδικά τραγούδια θα περίμενε κανείς να είναι γεμάτα από την αθωότητα των πρώτων χρόνων ...