Τα Υλικά που θα ενημερώσετε :
- 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά (από κομμάτι λαιμό, σπάλα ή ελιά)
- 1/2 κρεμμύδι
- Μαιντανό (1 κ.σ.)
- 60 γρ. παγωμένο νερό (1/4 της κούπας)
- 1 μέτρο Αυγούστου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ αλάτι (7 γρ.)
-
50 γρ. φρυγανιά (5 κ.σ.)
-
πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη ριχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το παγωμένο νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το μέτριο αυγό και τα χτυπάμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μοσχαρίσιο κιμά (κομμάτι από λαιμό, σπάλα ή ελιά)και προσθέτουμε τη φρυγανιά ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστείτε.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μερίδες από το μείγμα και πλάθουμε μπιφτέκια των 120 γρ. στο ίδιο σχήμα.
- Λαδώνουμε με πινέλο ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τα πιέζουμε κατά το ψήσιμο.
- Σερβίρουμε με μουστάρδα ,πιτούλες και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!