Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Άδικη θεωρεί την παραπομπή του στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός
5 December 2019, 137th Plenary Session of the European Committee of the Regions © European Union / John Thys / Philippe Buissin Konstantinos AGORASTOS, Head of the Region of Thessaly

Άδικη θεωρεί την παραπομπή του στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Τη θέση ότι η παραπομπή του στη δικαιοσύνη είναι άδικη εξέφρασε μέσα από δήλωσή του ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, σημειώνοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αναφορικά με την ευθύνη που έχει ο ίδιος στην υπόθεση. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Αγοραστός:

Για μία ακόμη φορά εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και δηλώνω ότι συμπαραστάθηκα στους οικείους των θυμάτων από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Θέλω με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο να δηλώσω ότι είναι άδικη η παραπομπή μου για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει καμία πρωτοβουλία ενεργειών.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη για την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Δες επίσης

Προγράμματα πρόληψης στα σχολεία από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πόσα μπορούν να μάθουν οι μαθητές στη μαγική «χώρα των μικροβίων»; Πάρα πολλά, γιατί παρακάπτοντας ...