Δευτέρα, 28 Απριλίου 2025
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Αχιλλέας Μπέος: «Είμαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι – Δεν είναι έργα είναι καραγκιοζιλίκια»

Αχιλλέας Μπέος: «Είμαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι – Δεν είναι έργα είναι καραγκιοζιλίκια»

Το περιστατικό συνέβη όταν ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος εισήλθε στην Εθνική Πινακοθήκη και προκάλεσε φθορές σε έργα τέχνης, υποστηρίζοντας ότι προσβάλλουν τη θρησκεία. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να αφαιρεί πίνακες από τους τοίχους, ενώ παρευρισκόμενοι προσπαθούν να τον αποτρέψουν.

Ο κ. Μπέος, σχολιάζοντας το γεγονός, ανέφερε ότι η ενέργεια του βουλευτή είναι κατακριτέα, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι τα συγκεκριμένα έργα τέχνης δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα της κοινωνίας μας. Επισήμανε επίσης ότι η εκτίμηση της τέχνης είναι υποκειμενική και ότι, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οφείλουμε να προστατεύουμε τις αξίες και τα πιστεύω μας.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο και την κοινή γνώμη, με συζητήσεις να επικεντρώνονται στα όρια της τέχνης και τον σεβασμό προς τα θρησκευτικά σύμβολα. Η Εθνική Πινακοθήκη ανακοίνωσε ότι η έκθεση θα επαναλειτουργήσει, ενώ οι καλλιτέχνες της έκθεσης δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν τα θρησκευτικά δικαιώματα των ανθρώπων.

 

 

Πηγή: thenewspaper.gr

Δες επίσης

Λάρισα: Βγήκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε σε τρία παιδιά με τσεκούρι – Κατάφερε χτύπημα σε 16χρονο σπρώχνοντάς τον

Ένα …παρανοϊκό σκηνικό βίωσαν κατά την καταγγελία τους στην αστυνομία τρία παιδιά, ένα 16 και ...