Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ξεθεμέλιωσαν εκκλησία στο Καστράκι για να βρουν θησαυρό!

Ξεθεμέλιωσαν εκκλησία στο Καστράκι για να βρουν θησαυρό!

Είναι γνωστό ότι ένα από τα εθνικά μας σπορ είναι η χρυσοθηρία .

Δεν το λέμε εμείς αλλά οι διάφορες λαθρανασκαφές που γίνονται σε επιλεγμένα σημεία και χώρους κατά καιρούς .

Ωστόσο αυτό που αντικρίσαμε επισκεπτόμενοι με τον Πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη και τον Ιερέα του χωριού Πατήρ Ιωάννη Παπαϊωάννου , για άλλο λόγο βέβαια , στην παλιά εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου που βρίσκεται κάτω από το αδράχτι (Την γνωστή πέτρα που στέκει σαν σφόνδυλος ), ήταν απερίγραπτο και μάλλον επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές περί λαθρανασκαφών .

Συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά του ναού άγνωστοι αναποδογύρισαν τεράστιους ογκόλιθους και χώματα ψάχνοντας προφανώς για τον πολυπόθητο θησαυρό .

Είναι περίεργο το ότι η συγκεκριμένη λαθρανασκαφή δεν έγινε αντιληπτή , που όπως καταδεικνύουν τα χώματα και οι πέτρες , μάλλον φαίνεται να έγινε πρόσφατα και πάντως όχι πέραν του δεκαημέρου .

Βέβαια η περιοχή είναι απρόσιτη από τον οικισμό καθώς η πυκνή βλάστηση και τα πανύψηλα δένδρα αποτελούν μια φυσική κρύπτη , ωστόσο όμως κάνει εντύπωση ότι ουδείς πείρε μυρουδιά το γεγονός για να αποκαλυφθεί εντελώς τυχαία .

Να προσθέσουμε εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι η δεύτερη φορά που γίνεται τόσο μεγάλη παρέμβαση (σκάψιμο) καθώς και πέρσι είχε γίνει κάτι ανάλογο ανασκάπτοντας την θεμελίωση του ναού .

Αν και δεν είμαστε ειδικοί στατικοί μηχανικοί εντούτοις κείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η πρόσφατη λαθρανασκαφή μάλλον θέτει σε κίνδυνο την στατικότητα του ναού καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα θεμέλια και σε συνδυασμό με την παλιότερη , ακριβώς επί της θεμελίωσης , λαθρανασκαφή , μάλλον εγκυμονεί κινδύνους για τον ιστορικό αυτό ναό που δυστυχώς έχει γίνει βορά του χρόνου , της αδιαφορίας και καταφύγιο πολλών ερπετών και πετεινών του ουρανού όπως μαρτυρούν τα περιττώματα εντός του Ναού

Πηγη:stagonnews.gr.

Δες επίσης

Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα στην πιο εμβληματική δικαστική μεταρρύθμιση που αναβαθμίζει και το Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη προς συζήτηση το εμβληματικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με ...

Αφήστε μια απάντηση