Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2026
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παγωτό – ΦΩΤΟ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παγωτό – ΦΩΤΟ

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακαλείται παγωτό γιατί ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη, περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη).

Το παγωτό που αποσύρει ο ΕΦΕΤ είναι το Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate.

Πρόκειται για παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα υγείας από γάλα ρυζιού, Ολλανδικής προέλευσης, με εμπορική ονομασία “Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate”, σε συσκευασία των 100g ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας L8/78 και ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 31/03/2020.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, μετά την του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ενημερώθηκε από τις Ολλανδικές αρχές για τη διακίνηση παγωτού, που βρέθηκε να περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη καζεΐνη γάλακτος, να μην το καταναλώσουν.

enikos

Δες επίσης

Αγρότες: Αποφάσισαν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα – Κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα σε μεγάλες πόλεις

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες με τα τρακτέρ, δύο εβδομάδες μετά τον τερματισμό των μπλόκων. ...