Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Βροχές, καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Βροχές, καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες με τοπικές ομίχλες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 27 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, στα βόρεια θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες – κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, με πιθανότητα παροδικών βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τη θερμοκρασία από 15 ως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όταν θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία από 14 ως 26 βαθμούς.

Δες επίσης

Φλαμίνγκο εντοπίστηκαν σε παραλίες της Αττικής – Τι αναφέρει η Anima

Tουλάχιστον ένα φλαμίνγκο έχει παρατηρηθεί στην πλαζ Βουλιαγμένης και άλλο ένα στην παραλία της Αρτέμιδας, όπως ενημερώνει ...