Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Αίγυπτος: Ποινή φυλάκισης σε τραγουδίστρια γιατί ‘πρόσβαλε’ τον Νείλο

Αίγυπτος: Ποινή φυλάκισης σε τραγουδίστρια γιατί ‘πρόσβαλε’ τον Νείλο

Αντιμέτωπη με το γράμμα του νόμου είναι μια τραγουδίστρια στην Αίγυπτο, επειδή τα σχόλια που έκανε για τον ποταμό Νείλο, που θεωρείται ιερός στη χώρα, θεωρήθηκαν προσβλητικά.

Συγκεκριμένα, η Sherine Abdel-Wahab καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 αιγυπτιακών λιρών, επειδή δήλωσε ότι ο ποταμός Νείλος είναι μολυσμένος και δεν είναι πολύ καλή ιδέα να πίνει κανείς το νερό του.

Η δίωξη σε βάρος της ήρθε μετά την κυκλοφορία ενός video κατά τη διάρκεια συναυλίας της όπου ένας θαυμαστής της ζητάει να τραγουδήσει το “Mashrebtesh min Nelha”, ένα τραγούδι για το νερό του Νείλου. Εκείνη εμφανίζεται να απαντά ότι «είναι καλύτερα να πιεις Evian», καθώς όπως εξήγησε το να πίνει κανείς το νερό του ποταμού ελλοχεύει τον κίνδυνο για σχιστοσωμίαση, μια ασθένεια που προκαλείται από παράσιτο που ζει στο νερό.

Η συγκεκριμένη ασθένεια παλιά ήταν αρκετά διαδεδομένη στην Αίγυπτο και ίχνη της έχουν βρεθεί μέχρι και σε μούμιες, όμως τον τελευταίο αιώνα τα περιστατικά έχουν μειωθεί δραστικά.

Πηγή: Independent

Δες επίσης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαλείφει την προστασία της φύσης από τη γεωργία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη χθεσινή του ψηφοφορία έριξε στον κάλαθο των αχρήστων τους κανόνες ...