Μια συγκινητική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.
Πρόκειται για τον επαναπατρισμό των οστών του Τρικαλινού στρατιώτη αγνοούμενο της Κύπρου Αθανάσιος Καραγεώργος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στα γεγονότα της Κύπρου το 1974.
Συγγενικά του πρόσωπα πήγαν πολλές φορές στην Κύπρο αναζητώντας τα ίχνηξ του δικού τους ανθρώπου πουω υπηρεστούσε στην ΕΛΔΙΚ την περίοδο της Τουσρικής εισβολής στην μεγαλόνησο .
Πριν λίγους μήνες ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στον οποίο υπήρχαν 15 σοροί ελλήνων και κύπριων στρατιωτών.
Η οικογένεια του αγνοούμενου Τρικαλινού έδωσε δείγμα DNA το οποίο εστάλη σε ειδικό εργαστήριο στις ΗΠΑ όπου και ταυτοποιήθηκε η σορός που ανήκει στον Αθανάσιο Καραγεώργο
Στις 30 Μαίου θα γίνει η υποδοχή των οστών του σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο απ΄όπου κατάγονταν ο Αθανάσιος Καραγεώργος
Δες επίσης
Νέα σύμβουλος στο συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Γλίνους
Νέα σύμβουλος ορκίστηκε στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γλίνους, μετά από παραίτηση μέλους του συμβουλίου. ...
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

