Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Το ΠαΣοΚ, η Μαρίνα, και η …πεθερά Σούλα

Το ΠαΣοΚ, η Μαρίνα, και η …πεθερά Σούλα

Έναν ανομολόγητο πολιτικό έρωτα για την ανεξάρτητη βουλευτή Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη φανέρωσε ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ.
Ο γραμματέας της τοπικής Ν.Ε., Γιάννης Τριγώνης, της έπλεξε δημοσίως το εγκώμιο, δηλώνοντας πως πολύ θα ήθελε να τη δει στο κόμμα του.
Η Κοντοτόλη, ανεξάρτητη βουλευτής Τρικάλων και σύζυγος του Γιάννη Ραγκούση, εκλέχτηκε πρώτη στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταφράζοντας σε ψήφους τη συμπάθεια που απολαμβάνει στην τοπική κοινωνία. Είναι αυτοδημιούργητη, γέννημα της βιοπάλης.
Η «εξομολόγηση» του γραμματέα μοιάζει αυθόρμητη, ίσως όμως να μην είναι και τόσο τυχαία. Η Κοντοτόλη δεν δείχνει τελευταία ιδιαίτερα ζεστή απέναντι στον Τσίπρα, ενώ ο σύζυγός της, Γιάννης Ραγκούσης, έχει κόψει κάθε γέφυρα και επέστρεψε στην πατρίδα του, την Πάρο, όπου φιλοδοξεί να γίνει ξανά δήμαρχος.
Όσο κι αν θέλουν τη Μαρίνα στο ΠΑΣΟΚ, δύσκολα ο έρωτας θα μετουσιωθεί σε σχέση.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η συναίνεση της Σούλας.
Ποια είναι η Σούλα; Η τοπική λέαινα του κινήματος, Αθανασία Μερεντίτη: πρώην βουλευτής Τρικάλων, κουμπάρα του Σημίτη και πεθερά του ψυχιάτρου Γιώργου Οικονόμου.
Ο τελευταίος είναι μόνιμος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα. Πρωτεύει σε σταυρούς στο πράσινο ψηφοδέλτιο, αλλά δεν καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής, καθώς το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να βγάλει έδρα στον νομό. Επιπλέον, ο Οικονόμου είναι και κουμπάρος του Ανδρουλάκη.
Η πεθερά Σούλα είναι μεν βετεράνος της πολιτικής, παραμένει όμως εξόχως μάχιμη στα τοπικά ΜΜΕ και στα social media, όπου κάθε τόσο περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Ραγκούση. «Προδότης» και «αποστάτης» είναι τα επιεικέστερα που του σέρνει.
Η Κοντοτόλη δεν έχει τοποθετηθεί για όλα αυτά. Γνωρίζει καλά, όμως, ότι αν δεν πέσει το τείχος που λέγεται Σούλα, το φλερτ του ΠΑΣΟΚ θα μείνει απλός πόθος…

Κώστας Τόλης (απο τη στήλη Kampos Land)

Δες επίσης

80χρονος τρικαλινός το … έπαιξε κάου μπόυ και βρέθηκε στο Νοσοκομείο

Στο far west θέλησε να μεταφερθεί 80χρονος τρικαλινός, ο οποίος έκανε βόλτα με άλογο αλλά ...