Σάββατο, 15 Αυγούστου 2026
trikaladay.gr / Ελλάδα / Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Είναι ουκρανικό και είναι πολύ σοβαρό θέμα»

Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Είναι ουκρανικό και είναι πολύ σοβαρό θέμα»

Ο Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, μίλησε για το θέμα του θαλάσσιου drone καμικάζι που εντοπίστηκε στη Λευκάδα. Όπως επιβεβαίωσε το drone ήταν ουκρανικό και τόνισε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα.

«Θα έχω την ευκαιρία να πληροφορήσω τους ομολόγους μου, παρουσία και του Ουκρανού υπουργού Άμυνας ότι πλέον έχουμε τη βεβαιότητα ότι το θαλάσσιο drone που αλιεύσαμε στην Ελλάδα είναι ουκρανικό» είπε ο Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε:

«Αντιλαμβάνεστε ότι η παρουσία του θαλάσσιου μη επανδρωμένου οχήματος επηρεάζει την ελευθερία και την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας, πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρό θέμα».

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά από την Παρασκευή 8 Μαϊου όταν οι ψαράδες εντόπισαν το drone στη Λευκάδα, που ανακοινώνεται επίσημα ότι πρόκειται για ουκρανικό.

Φωτο:INTIME NEWS-ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δες επίσης

Έρχεται θερμός Σεπτέμβριος -Οι πρώτες μακροπρόθεσμες προγνώσεις, δείτε χάρτες

Θερμότερος του κανονικού αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος στη ΝΑ Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), σύμφωνα ...