Κυριακή, 5 Απριλίου 2026
trikaladay.gr / Τοπικά / Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Αθλια η κατάσταση του υπογείου στο κτίριο της Περιφέρειας στα Τρίκαλα

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Αθλια η κατάσταση του υπογείου στο κτίριο της Περιφέρειας στα Τρίκαλα

Από το 2018 η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, είχε καταγγείλει επανειλημμένα την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στο υπόγειο του δημοτικού κτιρίου που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο κέντρο της πόλης.:
Η διαρροή υδάτων και λυμάτων από παρακείμενα καταστήματα στο υπόγειο του κτιρίου, έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια μεγάλη και επικίνδυνη ανθυγιεινή εστία, τόσο για την δημόσια υγεία (των υπαλλήλων της Π.Ε Τρικάλων που εργάζονται εκεί, των πολιτών που προσέρχονται για υποθέσεις τους, αλλά και ευρύτερα), αφού πέρα από την δυσοσμία, υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων.
Ταυτόχρονα υπάρχουν και αλλά προβλήματα αφού μέσα σ’ αυτό το υπόγειο υπάρχει σε κακή κατάσταση μεγάλο δίκτυο ηλεκτρολογικών καλωδίων που κρέμονται και σε ορισμένα σημεία υπάρχει διάβρωση τοιχωμάτων που εύλογα δημιουργούν μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους σχετικά με την ασφάλειά τους.
Παρ’ ότι έχουν γίνει συστάσεις παλιότερα από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Τρικάλων και διαμαρτυρίες από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, ακόμα και κοινοποίηση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων από τις 25/10/2017, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε βελτίωση της κατάστασης, αλλά χειροτέρευσή της.
Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, σε παλιότερη επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, είχε αναγνωρίσει την άσχημη κατάσταση και είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρούσε στην ανέγερση νέου κτιρίου, το οποίο όμως δεν έγινε.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση συνεχίζεται και με τη νέα περιφερειακή αρχή του κ. Κουρέτα, σχεδόν δυόμιση χρόνια τώρα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει την λήψη άμεσων μέτρων μέτρα απομάκρυνσης των βρώμικων νερών και ακαθαρσιών, την αποκατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου και την διενέργεια ουσιαστικού ελέγχου για την στατική επάρκεια του κτιρίου.
Παράλληλα διεκδικεί την άμεση δρομολόγηση της κατασκευής νέου σύγχρονου κτιρίου για την στέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
5.4.2026

Δες επίσης

Πασχαλινή δράση για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Τρικάλων διοργανώνει πασχαλινή δράση για παιδιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη ...