Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη βάση
- 300 γρ. Μπισκότα digestive
- 150 γρ. Φυτικό βούτυρο(λιωμένο)
Για τη κρέμα
- 1200 γρ. Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Φιστίκι ΟΛΥΜΠΟΣ
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 120 γρ. Κορν φλάουρ
- 300 γρ. νηστίσιμη πραλίνα Φιστίκι
- 2 βανιλίνες
Για το γλάσο
- 130 γρ. Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Φιστίκι ΟΛΥΜΠΟΣ
- 200 γρ. Κουβερτούρα με 52% κακάο
Για το γαρνίρισμα
- Σπασμένο Φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
- Στο θρυμματισμένο μπισκότο ρίχνουμε το φυτικό βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. με λαδόκολλα στο πάτο ρίχνουμε το μπισκότο και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Φιστίκι ΟΛΥΜΠΟΣ, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες, το άλειμμα φιστικιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε τη κρεμα πάνω από τη βάση, καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Φιστίκι ΟΛΥΜΠΟΣ και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το Ροφημα στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει.
- Προσθέτουμε το γλάσο πάνω από τη κρέμα και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
- Γαρνίρουμε με σπασμένο Φιστίκι, κόβουμε και σερβίρουμε.
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων


