Αυτή τη Μακαρονοπιτα Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά
Είναι τόσο Νόστιμη Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα που θα σας ζητάνε όλοι να ξαναφτιάξετε! Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Μακαρονόπιτα με αφράτη γέμιση, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γρήγορο βραδινό. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας!
Είναι τόσο Νόστιμη Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα που θα σας ζητάνε όλοι να ξαναφτιάξετε! Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Μακαρονόπιτα με αφράτη γέμιση, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γρήγορο βραδινό. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας!Για τα φύλλα
- 5 φύλλα για πίτες
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
- Νερό
Για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 μέτρια αυγά
- 2 πρέζες αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Για τα ζυμαρικά
- 400 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
- 250 γρ. τυρί φέτα
Για το γκρατινάρισμα
- 350 γρ. μιξ τριμμένα τυριά για γκρατινάρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, Μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Απευθείας όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το Τυρί φέτα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα ταψί 36 εκ. αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα χωρίς να ξεχνάμε να ραντίζουμε κάθε φορά με βούτυρο και Νερό.
- Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά ομοιόμορφα να πάνε παντού.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
- Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




