Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Αυτή τη Μακαρονόπιτα Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά

Αυτή τη Μακαρονόπιτα Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά

Αυτή τη Μακαρονοπιτα Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά😋Είναι τόσο Νόστιμη Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα που θα σας ζητάνε όλοι να ξαναφτιάξετε! Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Μακαρονόπιτα με αφράτη γέμιση, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γρήγορο βραδινό. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας!
Για τα φύλλα
  • 5 φύλλα για πίτες
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Νερό
Για τη μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
Για τα ζυμαρικά
  • 400 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
  • 250 γρ.  τυρί φέτα
Για το γκρατινάρισμα
  • 350 γρ. μιξ τριμμένα τυριά για γκρατινάρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, Μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Απευθείας όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε το Τυρί φέτα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  8. Σε ένα ταψί 36 εκ. αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα χωρίς να ξεχνάμε να ραντίζουμε κάθε φορά με βούτυρο και Νερό.
  9. Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά ομοιόμορφα να πάνε παντού.
  10. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  11. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!

Δες επίσης

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου  Η συνταγή τα σπάει!! Σήμερα φτιάχνω μια διαφορετική εκδοχή λαχανοντολμά, ...