Αυτά τα μπουρεκάκια τυριού είναι σκέτος αφρός. Η ζύμη τους βγαίνει αφράτη, ελαστική και πεντανόστιμη, ενώ η φέτα λιώνει μέσα και μοσχοβολάει. Με λίγα απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, φτιάχνεις ένα σνακ που θυμίζει ζεστό ψωμάκι με τυρί, αλλά με ακόμα πιο μαλακή υφή και απίστευτο άρωμα. Είναι τέλεια για πρωινό, για το ταπεράκι της δουλειάς ή για μπουφέ.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 650 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (4 κούπες και 1/4)
- 200 γρ. στραγγιστό Γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- 150 γρ. Νερό (2/3 της κούπας)
- 150 γρ. Ηλιέλαιο (2/3 της κούπας)
- 9 γρ. Ξηρή μαγιά (ή 25 γρ. νωπή)
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. Τυρί φέτα
Για το άλειμμα
- 1 αυγό
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το αυγό, το γιαούρτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μπαλάκια .
- Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με ένα πλάστη, ρίχνουμε τριμμένο τυρί και κλείνουμε σε ρολό.
- Κόβουμε τις άκρες και έπειτα χωρίζουμε σε ίσα κομμάτια.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό και σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 35 με 40 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




